Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Intrebari pe care trebuie sa le adresati medicului veterinar despre igiena dentara a animalului de companie

Stim ca vreti ce e mai bun pentru animalul dumneavoastra si intelegem reticenta de a va duce animalul la stomatolog, deoarece va temeti de procedura de anestezie. In primul rand, dorim sa va asiguram ca, sub un protocol corect de anestezie, aceasta estesigurasi este mult mai putin periculoasa decat boala parodontala, care se va dezvolta fara o igiena adecvata.

Iata cateva intrebari pe care le puteti adresa medicului veterinar pentru a va oferi liniste sufleteasca cu privire la siguranta animalului dumneavoastra:

Efectuati analize de laborator inainte de anestezie? 

Analizele de laborator vor fi recomandate de catre medicul veterinar pentru a evalua functionarea organelor interne inainte de anestezie. 

Cine realizeaza si monitorizeaza procedura de anestezie? 

Vi se va confirma ca animalul este monitorizat sub anestezie de catre un tehnician veterinar instruit/ medic veterinar, care monitorizeaza tensiunea arteriala, saturatia de oxigen din sange, dioxidul de carbon, frecventa respiratorie si temperatura corporala. Fluidoterapia intravenoasa trebuie administrata pe tot parcursul procedurii pentru a ajuta la mentinerea tensiunii arteriale a animalului dvs si ofera un acces intravenos pentru medicamente suplimentare, in cazul in care acestea sunt necesare 

Care este protocolul dumneavoastra pentru anestezia generala? 

Ar trebui sa vi se confirme ca tensiunea arteriala si  oxigenul din sange sunt monitorizate in mod constant de catre un tehnician veterinar instruit/medic veterinar; ca fluidoterapia intravenoasa si metodele de incalzire sunt aplicate pe toata durata procedurii.

Luati radiografia ca o practica standard pentru igiena dentara?

O igiena dentara veterinara va include radiografii. Aceasta este singura modalitate de a identifica alte probleme dureroase care pot exista in gura animalului dvs sub gingie, si in os, datorita bolii parodontale sau bolii endodontice. 

Folositi anestezie locala? 

Anestezia locala vine ca o completare a medicatiei analgezice inainte de anestezie, reduce nevoia de anestezie generala, imbunatateste siguranta procedurii si face ca recuperarea animalului sa fie mai rapida si mai putin dureroasa.

Care este protocolul dumneavoastra daca identificati o problema? 

Trebuie sa intrebati medicul veterinar de modul in care acesta se ocupa de boala pe care o gaseste si daca vi se vor comunica imediat rezultatele si optiunile de tratament. 

De asemenea, puteti sa il intrebati cum va trata problemele complexe pe care le gaseste, cum ar fi dintii rupti, pierderea de masa osoasa sau alte probleme. 

In multe cazuri, un specialist poate salva dintii cu procedurile de canal, spre deosebire de extractie - pastrarea dintilor intacti, atunci cand este posibil poate preveni viitoarele probleme dentare la un animal de companie.

Last modified onTuesday, 27 August 2019 09:17
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.pet.veterinarul.ro/index.php/intrebari-pe-care-trebuie-sa-le-adresati-medicului-veterinar-despre-igiena-dentara-a-animalului-de-companie layout=standard image=https://www.pet.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/cdb07fe52edfc220cecf3f84017ef78e_XL.jpg desc=Stim ca vreti ce e mai bun pentru animalul dumneavoastra si intelegem reticenta de a va duce animalul la stomatolog,... size=small}