Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Intoxicatia cu ciocolata la caini

Majoritatea cainilor apreciaza ciocolata, dar aceasta poate fi periculoasa. Ciocolata contine metilxantine (realizate din cafeina si alcaloidul teobromina).

Metilxantinele nu sunt toxice pentru oameni in concentratiile gasite in prajituri si produse de patiserie, dar cand sunt ingerate de caini efectele pot fi letale. Desi unii caini tolereaza ciocolata mult mai bine decat altii, luati in calcul faptul ca un caine care cantareste 2.3-4.5 kg ar putea muri dupa consumarea a 113 g de ciocolata; un caine care cantareste 9-18 kg dupa consumul a 450 g; iar un caine mare dupa consumul a aproximativ 1 kg. Cainii au fost otraviti prin consumul unei tavi intregi de negrese sau tort de ciocolata.

Simptomele toxicitatii la ciocolata la caini

Semnele toxicitatii pentru ciocolata apar in cateva ore dupa ingerarea acesteia. Ele includ

 • hiperexcitabilitate,
 • vomitare,
 • urinare frecventa,
 • diaree,
 • respiratie rapida,
 • slabiciune,
 • convulsii si
 • coma.
 • Moartea, care este rara, apare prin stop cardiac.

Tratament:

Daca observati ca animalul dumneavoastra de companie a mancat ciocolata in ultimele sase ore si nu a vomitat deja, induceti voma. Inregistrati cantitatea si tipul de ciocolata ingerata (ciocolata dulce si cea semi-dulce din prajituri nu este la fel de toxica ca si ciocolata menajera). Apoi sunati medicul veterinar pentru instructiuni.

Preventie:

Utilizati produse comerciale destinate cainilor ca si recompense. Mentineti ciocolata depozitata separat pentru a preveni ingerarea accidentala.

Asigurati-va ca fiecare membru al familiei, in special copiii, inteleg faptul ca ciocolata este periculoasa pentru caini.

Last modified onThursday, 10 May 2018 19:43
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website: www.veterinarul.ro