Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Intepaturile si muscaturile insectelor la caini

Intepaturile albinelor, viespiilor si muscaturile furnicilor pot cauza umflaturi dureroase si inrosire la locul intepaturii, de obicei pe o zona fara par precum nasul sau pe membre. Umflarea ar putea include fata si gatul, chiar daca animalul nu a fost muscat de fata.

In cazul in care cainele este intepat de mai multe ori, el ar putea intra in soc ca urmare a toxinelor absorbite. Ocazional, socul anafilactic se dezvolta si la cainele care a fost intepat in trecut. Muscaturile vaduvei negre si a paianjenului pustnic maro sunt toxice pentru animale. Primul semn este durerea ascutita la locul muscaturii. Mai tarziu, cainele dezvolta excitabilitate intensa, febra, slabiciune si dureri musculare si articulare. Convulsiile, socul si moartea pot sa apara, in special in cazul muscaturii vaduvei negre. Un antivenin este disponibil pentru tratarea acestor muscaturi.

Intepaturile miriapodelor si a scorpionilor cauzeaza o reactie locala sau, uneori, determina aparitia unei afectiuni severe.

Aceste muscaturi se vindeca lent.

Tratament:

 1. Identificati insecta
 2. Daca urma intepaturii este gasita (un sac mic negru), indepartati-o prin razuirea acesteia cu unghia sau cu un card bancar. Nu stoarceti si nu utilizati pense, avand in vedere ca acestea pot injecta mai mult venin. (doar albinele isi lasa sacul in urma).
 3. Realizati o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si aplicati-o la locul intepaturii
 4. Aplicati o cantitate suficienta pentru a elibera durerea si pentru a diminua umflatura.
 5. Aplicati o lotiune cu calamine pentru a calma mancarimea.
 6. Medicul dumneavoastra veterinar ar putea prescrie antihistaminice.

In cazul in care cainele exprima semne ale hipersensibilitatii la venin (agitatie, scarpinatul fetei, salivare, vomitare, diaree, dificultate in respiratie, colaps sau convulsii), mergeti cu el de urgenta la cea mai apropiata unitate veterinara pentru tratamentul socului anafilactic.

In cazul in care cainele are o reactie severa la intepatura albinei, ar trebui sa consultati medicul veterinar cu privire la mentinerea disponibila a kitului cu Epi Pen (Epi Pen este o injectie cu epinefrina utilizata pentru a contracara reactia anafilactica) si discutati doza corespunzatoare pentru cainele dumneavoastra.

Last modified onWednesday, 25 April 2018 08:38
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire