Log in
  1. Despre Reptile:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre REPTILE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la reptile

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la reptile

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea reptilelor

Ingrijirea broastei testoase-cutie chinezeasca

Ingrijirea broastei testoase-cutie chinezeasca

Informatii despre cresterea si alimentatia broastei testoase cutie chinezeasca

Cele mai citite articole despre rasele de reptile

Ce trebuie sa stii despre Tiliqua cu limba albastra

Ce trebuie sa stii despre Tiliqua cu limba albastra

Una dintre cele mai mari familii de soparle este Scindidae, sau familia skink. Cea mai proeminenta si populara soparla de...

next
prev

Ingrijirea iguanei verzi

Exista cativa factori care limiteaza potentialul ca animal de companie al iguanelor verzi, incadrandu-le in categoria animalelor cu cerinte de ingrijire de complexitate medie sau avansata.

 

Dupa ce devin mature din punct de vedere sexual, iguanele verzi, mai ales masculii, pot deveni destul de agresive. In plus, acestea pot fi purtatoare de Salmonella, care prezinta riscuri asupra sanatatii proprietarului iguanei si a celorlalti membri ai familiei acestuia, in cazul nerespectarii conditiilor minime de igiena. Cel mai important aspect este acela ca iguanele necesita ingrijiri complexe si ca pot fi dificil de manevrat datorita dimensiunilor lor si a potentialelor mijloace de aparare pe care le detin: unghii, coada si gura.

ACCESORIILE NECESARE PENTRU ASIGURAREA MEDIULUI IDEAL DE VIATA AL IGUANEI VERZI

Organizarea acvariului sau a terariului

Iguanele verzi cresc extrem de rapid in primii lor ani de viata si au nevoie de un adapost care sa fie adecvat pentru dimensiunile lor. Un acvariu de sticla cu un volum de 110 – 115 L este suficient pentru inceput, dar acesta va trebui schimbat pe parcurs cu unul de 210 L atunci cand iguana va atinge lungimea de 0,75 – 0,9 m. Daca animalul dvs. de companie depaseste lungimea de 1,2 m, va trebui sa ii creati acestuia un adapost personalizat, in care acesta sa se simta confortabil.

Ca regula generala, spatiul de cazare al iguanei verzi ar trebui sa aiba o latime de cel putin 1,5 ori mai mare decat lungimea reptilei si o inaltime egala cu trei sferturi din lungimea animalului.

Cat despre substratul folosit ca asternut in cusca iguanei, acesta poate fi cat de simplu sau cat de sofisticat va doriti. Hartia de ziar sau hartia de impachetat colete sunt la fel de potrivite ca si substratul special pentru orhidee, cu granulatie fina sau medie. Retineti doar faptul ca, indiferent de asternutul pentru care optati, acesta va trebui curatat si inlocuit periodic. Un lucru bun este acela ca iguanele tind sa defece in acelasi loc, ceea ce simplifica schimbarea asternutului si curatarea localizata a acestuia.

O alta varianta de asternut o reprezinta peletele de lucerna (pentru iepuri). Aceste pelete sunt ieftine, au capacitate de absorbtie si pot fi inghitite de catre reptila fara riscul unor consecinte negative.


coffee 1711012 1280Apreciati informatiile de calitate, iubiti animalele si fiti parte a echipei Veterinarul. Donati o cafea pentru redactie. Multumim pentru apreciere.
DONEAZA


Crengi decorative si ascunzatori

Iguanele verzi sunt reptile arboricole, ceea ce inseamna ca acestea isi petrec timpul in arbori si printre crengile acestora. Este important sa plasati crengi de copac in adapostul iguanei, care vor avea rol de loc de relaxare si odihna. Aranjati aceste crengi astfel incat acestea sa strabata in diagonala terariul reptilei, oferindu-i suficient spatiu intre crengi si sursele de lumina, astfel incat iguana sa nu se arda.

Atunci cand adaugati inca o iguana intr-un terariu deja existent, este important sa ii asigurati initial acesteia o ascunzatoare. Permiteti-i mai intai noii iguane sa se acomodeze cu noul ei mediu de viata inainte de a inlatura ascunzatoarea si de a forta interactiunea dintre reptile.

Poza: By Cayambe - Own work, CC BY-SA 3.0, 

Last modified onFriday, 08 March 2019 13:00
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire