Log in
actualizat: 4:41,4 Aug 2023 Europe/Bucharest

Lucruri care pot otravi cainele toamna

Toamna este un moment excelent pentru a discuta si despre potentialele pericole pentru animalele noastre de companie. Fie ca este vorba de flori care infloresc predominat toamna, cum ar fi crizantemele, fie ca este vorba de substante de stropit copacii sau de otravuri impotriva daunatorilor sau despre substante care se gasesc in casa in mod obisnuit: ciocolata, xilitolul sau medicamente de uz uman, toate sunt extrem de toxice pentru animalele noastre de companie. Am realizat o mica lista de pericole, vom detalia pe website-ul nostru fiecare caz in parte. 

Mancare de dieta sau nu?

Exista in Romania, conform unor statistici realizate de Animax in 2013 patru milioane de proprietari de pisici. Cea mai intalnita afectiune de sanatate la pisicile de companie din Romania este obezitatea. 

Mancarimea pielii la caini in sezonul rece

In timp ce cainii pot experimenta mancarimea si inflamatia pielii in orice moment al anului, proprietarii sunt deseori surprinsi atunci cand se intampla iarna. Dar iritatia pielii pe timp de iarna este des intalnita si se poate datora unui numar mare de factori care au legatura cu vremea rece si conditiile de interior, la care cainele ar putea fi expus.

Manipularea hamsterului dvs. de companie

Hamsterii pot considera stresant sa fie luati in brate si manipulati, deoarece in salbaticie ei sunt o specie prada. Invatand sa va manipulati corect hamsterul, va veti asigura ca ca nu va va considera o amenintare.

Medicul veterinar avertizeaza: „Pisicile risca sa isi piarda dintii, daca nu ii folosesc!”

Dintii pisicilor au nevoie permanent de ingrijire, iar hrana uscata nu trebuie sa le lipseasca din alimentatie, pentru ca le ajuta sa isi foloseasca dantura in mod sanatos. Acestea sunt doar doua din regulile pe care ar trebui sa le aplice fiecare posesor de pisica, pentru a avea un animal cu dentitie sanatoasa, sustine Dr. Raluca Zvorasteanu, presedintele Societatii Romane de Chirurgie Oromaxilofaciala si Stomatologie Veterinara.

Medicul veterinar Tache Epure, un profesionist dedicat sanatatii si ingrijirii pisicilor

Pe 8 august sarbatorim Ziua Internationala a Pisicii. Si ce ocazie mai buna sa avem sa discutam cu medicul veterinar Tache Epure, un iubitor si crescator de pisici, care si-a dedicat viata ingrijirii acestor frumoase necuvantatoare. Tache Epure este medic veterinar practician de animale de companie in Constanta, unde a deschis recent si un centru de medicina felina si un hotel pentru pisici, in care stapanii isi pot lasa felinele, atunci cand pleaca din localitate. Crescator autorizat de pisici British Shorthair, medicul veterinar Tache Epure ne-a raspus la cateva intrebari si ne-a lasat cateva sfaturi pentru iubitorii de feline din Romania, care doresc sa isi ingrijeasca corespunzator pisicile. 

Mediul de viata afecteaza microbiota si sanatatea atat a cainilor, cat si a stapanilor acestora

In mediul urban, bolile alergice sunt mai frecvente in randul cainilor si a stapanilor acestora, comparativ cu cei care traiesc in mediul rural. Trasaturile alergice simultane par a fi asociate cu microbii gasiti din mediu, insa microbii relevanti pentru sanatate sunt diferiti la caini spre deosebire de oameni. Intr-un proiect comun de cercetare, cunoscut sub numele de DogEnvi, cercetatorii de la Universitatea din Helsinki, Institutul Finlandez pentru sanatate si bunastare au observat in trecut ca si cainii sunt mai susceptibili sa dezvolte alergii atunci cand proprietarii lor sufera de simptome alergice. Intr-un nou studiu, cercetatorii au investigat daca o astfel de prezenta simultana a trasaturilor alergice este asociata cu microbii intestinali sau de piele atat la caini cat si la proprietarii acestora. 168 de perechi proprietar-caine care traiesc atat in mediul urban cat si in cel rural au participat la studiu. 

Microciparea pisicilor va deveni obligatorie in Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii va introduce microciparea obligatorie a pisicilor pentru a ajuta la regasirea animalelor de companie pierdute sau ratacite.  99% dintre oameni sustin microciparea obligatorie a pisicilor, conform unei consultari recente a guvernului Marii Britanii. Proprietarii vor fi obligati sa-si microcipeze pisicile pana la varsta de 20 de saptamani.

Mituri frecvente privind deparazitarea internă și externă a câinelui

Când vine vorba de sănătatea câinelui dumneavoastră, deparazitarea internă și externă joacă un rol crucial în prevenirea și tratarea infecțiilor parazitare. Cu toate acestea, există numeroase mituri și concepții greșite care pot duce la o îngrijire necorespunzătoare a animalului de companie și pot pune în pericol sănătatea acestuia. În acest articol, vom explora și demonta câteva dintre cele mai frecvente mituri privind deparazitarea câinilor, oferind informații utile pentru a vă ajuta să mențineți sănătatea și bunăstarea animalului dumneavoastră de companie.

Moș Crăciun a adus un nou animal de companie. Ce se întâmplă acum?

Să dăruiești un animal de companie copilului tău este cu adevărat un dar care va schimba obiceiurile de viață ale întregii familii. Cheia pentru a adăuga un nou animal de companie în viața dumneavoastră în mod corect este să fiți pregătit - nu doar în ziua în care îl aduceți pe Lăbuș acasă, ci și pentru fiecare zi de după.

Naparlirea la caine - tot ce trebuie sa stii

Toti cainii, cu exceptia celor lipsiti complet de blana, naparlesc. Este modul prin care corpul animalului elimina firele de par imbatranite si deteriorate, astfel incat sa poata creste fire de par noi si sanatoase. Unele rase, precum Husky si Malamutul de Alaska, Ciobanescul German si majoritatea Retrieverilor, tind sa naparleasca abundent in mod natural, in timp ce alte rase, precum Poodelii, Bichonul Frise si Yorkshire-terrier-ul, naparlesc foarte putin.

Nevoile speciale ale pisicilor in varsta

Asa cum oamenii au inceput sa traiasca mai mult decat in trecut, si pisicile experimenteaza acelasi lucru. De fapt, procentul de pisici care depasesc varsta de sase ani aproape ca s-a dublat intr-o decada si exista motive sa credem ca populatia de pisici batrane va continua sa se extinda.

Noi cazuri de diaree sangeroasa la cainii din Norvegia

Astazi Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentelor a adus noi informatii cu privire la raspandirea bolii necunoscute care afecteaza caini in Norvegia. De luni, oficialii au primit sapte noi rapoarte cu privire la caini cu simptome similare ale bolii. Doi dintre acestia au murit. Cazurile sunt din Møre si Romsdal, Akershus, Sogn og Fjordane, Buskerud, Trøndelag si Aust-Agder.

Noile cercetari dezvaluie 25 de semne care pot indica faptul ca pisica are dureri

Noile cercetari dezvaluie 25 de semne cheie suficiente ale durerii, precum absenta toaletarii, pozitia incovoiata, evitarea zonelor cu lumina, schimbari ale comportamentului de alimentatie si dificultatea de a sari, toate acestea indicand durerea, dar fara a fi semne necesare. Aceste rezultate subliniaza faptul ca posibilitatea de a evalua un set de comportamente va fi mult mai sigura decat evaluarea unui singur simptom.

Nu lasati animalele de companie in masina vara

In fiecare an, la cabinetele veterinare sute de caini ajung in stare grava din cauza insolatiei si socului termic cauzate de caldura acumulata in masina parcata, in care au fost lasati. Multi medici veterinari aud adesea scuze de tipul: „Am stat doar cinci minute, cat am intrat in magazin", sau „Dar am lasat geamurile crapate". Aceste scuze nu ajuta cu nimic daca iti supui animalul de companie unui risc atat de crescut de moarte.

Nu se toaleteaza dupa masa

Unul dintre principalele motive pentru care pisicile se curata dupa ce mananca este acela ca in salbaticie, pisicile vor sa se protejeze de animalele de prada si vor sa indeparteze orice urma de sange care ar fi putut ramane pe blana in timp ce vanau sau mancau. Asadar, pisica domestica din ziua de azi continua deprinderile stramosilor sai, curatandu-se dupa ce mananca. Daca descoperiti ca pisica dumneavoastra nu-si petrece timpul ferchezuindu-se dupa o gustare sau o masa, este posibil ca ceva sa fie in neregula. 

Numarul romanilor din mediul urban care detin animale de companie a crescut in perioada starii de urgenţa

Rezultatele studiului „Atitudini si comportamente ale romanilor din mediul urban privind animalele de companie”, realizat de Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC) in luna august 2020, arata ca perioada de lockdown cauzata de pandemia COVID-19 a influentat achizitionarea sau adoptarea unui animal de companie. Astfel, 17% dintre posesorii de caini și 16% dintre posesorii de pisici au declarat casi-au luat un animal de companie in perioada starii de urgenta.

Abonează-te la acest feed RSS