Log in
actualizat: 3:24,27 Mar 2023 Europe/Bucharest

Cainii sunt gelosi chiar si atunci cand nu isi vad rivalul

Cainii sunt unii dintre cei mai iubiti companioni ai omului. Ei traiesc in casele noastre si par sa ne raspunda la afectiune. Dar aceasta legatura emotionala se poate extinde si la sentimentele de gelozie? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, o echipa de cercetatori a masurat reactiile unui grup de caini atunci cand stapanii lor au parut ca acorda atentie unui rival perceput.

Cum sa puneti pentru prima data in contact un pui de caine cu o pisica

Daca aveti deja o pisicasi v-ati gandit sa mai adoptati si un pui de caine, probabil ca v-ati intrebat deja in ce imprejurari este cel mai bine ca cele doua animale sa se intalneasca pentru prima data. Aceasta intalnire se poate desfasura cu succes, insa necesita timp si rabdare. Multi proprietari de pisici le lasa animalelor la dispozitie o zi pentru a interactiona intre ele; pentru aceasta intalnire poate fi nevoie de mult mai putin timp, insa ideea este aceea ca acest proces nu trebuie grabit. Exista multi caini si pisici care se inteleg foarte bine ... abia dupa perioada de acomodare. Este foarte important sa intelegeti urmatorul aspect: daca pisica se afla deja in casa cu ceva timp inainte de sosirea cainelui (si este adulta sau mai in varsta), pentru ea probabil va fi foarte incomod ca un animal nou sa se instaleze pe teritoriul sau. Asemeni unui copil mic care devine dintr-o data frate mai mare - este mai dificil la inceput.  Iata pasii ce trebuie urmati pentru a asigura succesul perioadei de acomodare a puiului de caine intr-o casain care deja exista o pisica.

Cum au modelat oamenii creierul cainilor 

Structura creierului cainilor variaza in functie de rase si este corelata cu comportamente specifice, potrivit noilor cercetari publicate in JNeuroSci. Aceste descoperiri arata cum, prin reproducerea selectiva pentru anumite comportamente, oamenii au modelat creierele celor mai buni prieteni. 

Latratul cainilor

Cainii pot latra din multe motive: pentru a-si apara teritoriul, pentru a atentiona referitor la straini, pentru a obtine atentie, pentru a saluta un alt caine sau om, pentru a-si exprima disconfortul sau frustrarea s.a.m.d. Prin intelegerea motivelor pentru care latra un caine se poate impiedica acest lucru. Uneori, in cazul latratului compulsiv, medicul veterinar poate recomanda medicamente. Insa, pentru majoritatea situatiilor nu exista solutii rapide, iar dresajul, modificarea comportamentului si schimbarile ambientale pot fi singurele solutii viabile.

Ajutor! Cainele meu musca

Fiecare stapan de caine adora sa petreaca timp cu patrupedul sau, asa ca atunci cand cel mai bun prieten maraie la tine, comportamentul poate fi extrem de neplacut. 

Statisticile arata ca si cainii cu stapan musca la fel de des ca si cei fara stapan. In SUA de exemplu, peste 700.000 de oameni ajung anual in spital dupa ce au fost muscati de propriul caine. Toti cainii sunt capabili sa muste, asa ca nu este de mirare ca si cei cu stapan au acest comportament. Intrebarea este insa ce il face pe cainele tau sa devina agresiv si sa te muste. Exista factori externi care iti provoaca cainele? Este extrem de important sa intelegi motivul exact care il determina pe caine sa aiba acest comportament, deoarece, acesta poate deveni o problema grava. 

Se pot plictisi cainii daca sunt lasati singuri in casa toata ziua?

Toti suntem ocupati, insa lasarea cainelui singur in casa mai mult de patru ore pe zi poate avea efecte negative asupra starii psihice, asupra comportamentului si asupra calitatii vietii sale. De fapt, unii caini pot manifesta in cele din urma anxietate de separare. Cainii sunt capabili sa se plictiseasca extrem de tare, la fel ca oamenii. Atunci cand se plictisesc, ar putea incepe sa faca mari ravagii prin casa sau pot sa va deranjeze vecinii cu latratul lui permanent.

Cum iti vad cainii emotiile 

Modalitatea de a privi a cainilor este similara comportamentului social uman: cainii vad expresiile sistematic, preferand ochii. In plus, expresia faciala altereaza comportamentul de a privi al acestora, mai ales in cazul unei amenintari.

Este cainele dvs. stresat? Urmariti aceste semne

Cainele se simte nelinistit? Stresat? Ingrijorat? Ati putea crede ca nu va poate spune daca este, dar el deseori o face, intr-un mod nonverbal. Cainele comunica starea sa emotionala prin limbajul corporal si prin comportament.