Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Viermii cardiaci ucid animalele de companie - 4 lucruri importante de stiut despre aceasta boala potential fatala

Boala viermilor cardiaci este o boala grava si potential fatala pentru animalele de companie. Aceasta este cauzata de viermi lungi (viermi ai inimii) care traiesc in inima, plamani si vasele de sange, provocand boli pulmonare grave, insuficienta cardiaca si afectiuni ale altor organe din corp. 

 

 1. O singura intepatura de tantar poate duce la boala viermilor cardici. Atunci cand un tantar musca si ia o masa de sange de la un animal infectat, acesta capteaza viermi microscopici numiti microfilaria, care se dezvolta si se maturizeaza in larve in „stadiul infectios" intr-o perioada de 10 pana la 14 zile. Apoi, atunci cand tantarul infectat musca un alt caine sau pisica, larvele infectioase se depun pe suprafata pielii animalului si patrund in noua gazda prin rana intepaturii de tantar.
 2. Lasata netratata, boala viermilor cardiaci poate ucide animalele de companie. Simptomele clinice adesea nu atrag atentia proprietarilor de animale de companie pana cand boala nu este severa. Simptomele asociate cu boala viermilor cardiaci la caini pot include: tuse, letargie, respiratie greoaie, lipsa poftei de mancare si pierderea in greutate. Atunci cand nu sunt tratate, viermii inimii pot compromite sistemele circulator si respirator si pot duce la stop cardiac, insuficienta hepatica, insuficienta renala, cheaguri de sange si alte urgente care pun viata in pericol. Semnele bolii viermilor cardiaci la pisici pot fi foarte subtile. Simptomele pot include tuse, atacuri asemanatoare astmului, varsaturi si pierdere in greutate. Din pacate, in unele cazuri, primul semn este colapsul brusc sau chiar moartea subita. Deoarece nu exista un tratament aprobat pentru viermi cardiaci la pisici, protejarea prietenilor nostri blanosi este cruciala.
 3.  Viermii cardiaci sunt o amenintare pe tot parcursul anului in Dobrogea, de exemplu. Delta Dunarii, cu caldura si populatia sa de insecte, sufera de raspandirea bolii viermilor cardiaci pe tot parcursul anului.
 4. Viermii cardiaci pot fi preveniti 100%. Prevenirea viermilor inimii este simpla, eficienta si accesibila - mult mai mult decat tratamentul. Daca aveti intrebari cu privire la optiunea cea mai buna pentru animalul dvs. de companie, faceti o programare la un medic veterinar din localitatea dvoastra! Medicii veterinari sunt mai mult decat bucurosi sa raspunda la intrebari si sa va ofere informatii despre cel mai bun program preventiv pentru animalul dvs. de companie.
Ultima modificareJoi, 18 August 2022 12:09
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire