Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Sondaj: 63% dintre medicii veterinari cred ca proprietarii de animale de companie nu stiu care este impactul schimbarilor climatice asupra sanatatii acestora

Featured Sondaj: 63% dintre medicii veterinari cred ca proprietarii de animale de companie nu stiu care este impactul schimbarilor climatice asupra sanatatii acestora

MSD Animal Health a lansat campania Protect Our Future Too in peste 30 de tari EMEA - incluzand Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu - pentru a creste gradul de constientizare a impactului pe care modificarile caracteristicilor anotimpurilor il au asupra animalelor noastre de companie si asupra relatiei cu familia in care traiesc, precum lunile mai calde din perioada de toamna si de iarna, dar si temperaturile mai ridicate in general.

 

 • 21 de oameni de stiinta de renume din Europa evidentiaza faptul ca vremea mai calda reprezinta o amenintare directa pentru animalele de companie si trebuie sa luam masuri pentru a le proteja.
 • 42% dintre proprietarii de animale de companie chestionati nu realizeaza impactul schimbarilor sezoniere asupra cainilor si pisicilor lor.

Un sondaj, trimis atat comunitatii de medici veterinari, cat si proprietarilor de animale de companie din Europa si din alte regiuni, a masurat nivelul actual de intelegere a problematicii si a aratat gradul de constientizare in randul proprietarilor de animale de companie atunci cand vine vorba de protejarea acestora impotriva riscurilor provocate de schimbarile sezoniere. In timp ce multi proprietari de animale de companie sunt constienti de riscurile induse de clima mai calda, sondajul a demonstrat ca 63% dintre medicii veterinari chestionati considera ca proprietarii de animale de companie nu sunt inca informati in ceea ce priveste efecte.

Specializati in studiul parazitilor, al comportamentelor animalelor, al bolilor si One Health, oameni de stiinta de renume in domeniile lor au dezvaluit informatii referitoare la patru teme importante: sanatatea animalelor de companie, paraziti, boli si schimbari de comportament la animalele de companie. O crestere globala a temperaturii are multiple implicatii pentru acestea. O astfel de implicatie este cresterea numarului de paraziti, si anume capuse, deoarece pot supravietui mai mult timp in regiuni cu clima mai calda.

In timp ce peste o treime dintre medicii veterinari le recomanda proprietarilor de animale de companie sa le protejeze impotriva puricilor si a capuselor in aceste luni mai calde, datele sugereaza ca mai sunt multe de facut. 88% dintre medicii veterinari chestionati sustin ca au gasit capuse in lunile mai reci (din octombrie pana in martie), iar recomandarea este ca protectia sa fie asigurata timp de 12 luni, deoarece capusele pot fi intalnite pe tot parcursul anului. Sondajul a aratat ca 28% dintre proprietari nu isi protejeaza animalele de companie impotriva parazitilor tot anul.

Prof. Dr. Ralf Müller, Seful Serviciului de Dermatologie Veterinara de la Universitatea din München, a comentat: ”Incalzirea globala va continua sa ne afecteze pe noi si pe animalele noastre de companie decenii de acum inainte.”

„Vaccinarea animalelor noastre de companie are un impact asupra sanatatii acestora, asupra sanatatii altor animale si, de asemenea, asupra sanatatii publice”, a subliniat Dr. Fernando Fariñas Guerrero, Director al Institutului de Imunologie Clinica si Boli Infectioase din Málaga.

Pentru a contribui la misiunea de educare a proprietarilor de animale de companie, MSD Animal Health sustine campania Protect Our Future Too, pentru informarea acestora si a medicilor veterinari, oferindu-le datele necesare pentru a proteja pisicile si cainii pe tot parcursul anului. Pentru a afla mai multe informatii, accesati protectourfuturetoo.com si urmariti dezbaterile #ProtectOurFutureToo.

 Infografic

Campania „Protect Our Future Too” (#protectourfuturetoo) a fost lansata pentru a creste gradul de constientizare asupra impactului pe care schimbarile climatice il au asupra animalelor noastre de companie si asupra relatiei cu familia in care traiesc, cum ar fi lunile mai calde de toamna si iarna, dar si temperaturile mai ridicate in general. Fiind o parte importanta a societatii, MSD Animal Health considera ca este important sa actionam pentru a proteja si viitorul animalelor de companie. Campania, care va fi lansata in peste 30 de tari EMEA - incluzand Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu - ii va informa pe medicii veterinari si pe proprietarii de animale de companie, pe tot parcursul anului, pentru o mai buna constientizare a modului in care pot ajuta la protejarea animalelor de companie. 

Despre MSD Animal Health

De mai bine de un secol, MSD - o companie biofarmaceutica de top la nivel mondial - inoveaza pentru viata, oferind medicamente si vaccinuri pentru multe dintre cele mai complicate boli. MSD Animal Health, o divizie a Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., SUA, este divizia globala de sanatate animala a MSD. Respectand angajamentul pentru The Science of Healthier Animals®, MSD Animal Health ofera medicilor veterinari, fermierilor, proprietarilor de animale de companie si guvernelor una dintre cele mai extinse game de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri si solutii si servicii de management al sanatatii, precum si o gama larga de produse de identificare, trasabilitate si monitorizare, toate conectate digital. MSD Animal Health este dedicata protejarii si ameliorarii sanatatii si starii de bine a animalelor si a celor care le ingrijesc. Compania investeste masiv in resurse pentru cercetare si dezvoltare si pentru un lant de aprovizionare modern si global. MSD Animal Health are reprezentante in peste 50 de tari, iar produsele sale sunt disponibile pe aproximativ 150 de piete. 

Despre sondaje

Am folosit un esantion reprezentativ de 3.871 de medici veterinari si 751 de asistenti/ tehnicieni veterinari. Sondajul in randul proprietarilor de animale de companie a generat 201.893 de raspunsuri si a fost realizat printr-un sondaj online accesibil publicului prin intermediul retelelor de socializare (Facebook si Instagram). Sondajele s-au desfasurat in Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu si au fost deschise din februarie pana in iunie 2020.

 

Last modified onTuesday, 27 October 2020 11:53
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire