Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pisica are febra

Un nas cald, uscat sau urechile calde nu indica febra la pisici. Singura cale de a fi sigur de prezenta febrei este de a-i lua practic temperatura pisicii. Temperatura normala a corpului la pisici este mai mare decat la oameni. Intervalul normal este de la 38°C la 39°C.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Pierderea apetitului la pisica

Apetitul fiecaruia fluctueaza oarecum de la o zi la alta. Totusi, daca pisica dumneavoastra  nu mananca timp de 24 de ore, poate fi o problema serioara de sanatate. Hiporexia este un simptom reprezentat de un consum redus de hrana, in timp ce anorexia reprezinta lipsa totala a consumului de hrana. Fiecare stare indica prezenta unei tulburari emotionale sau psihologice. Tulburarile emotionale...

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Setea excesiva la pisici

De ce ii este intotdeauna sete? Este important ca pisicile sa consume multa apa pe parcursul zilei. Apa este esentiala pentru hidratarea corespunzatoare si pentru mentinerea adecvata a functiilor sistemelor si organelor.

Totusi, daca observati ca pisica dumneavoastra este din ce in ce mai insetata si consuma apa mai mult decat normal, acest lucru ar putea fi un semn al unei probleme de sanatate.

Atunci cand pisicile consuma mai multa apa decat de obicei, poate fi un semn al unei probleme usoare, precum efectele secundare ale unor medicamente sau faptul ca vremea este mai calda decat normalul si pisica este pur si simplu mai insetata. De asemenea, poate fi un semn al unei probleme mai serioase care necesita interventie medicala, precum diabetul, insuficienta renala sau bolile hepatice. Daca pisica arata semne de sete excesiva si ii umpleti bolul cu apa de mai multe ori decat este normal, contactati medicul veterinar pentru a realiza o examinare completa si testele aferente. Cauzele setei crescute la pisici sunt multiple si acestea includ: diabetul, insuficienta renala, hipertiroidismul, boala Cushing, boala Addison, boli hepatice, medicamentele si deficientele electrolitice sau cele de calciu.

De ce setea care apare la pisici poate insemna o varietate de probleme de sanatate

Daca pisica dumneavoastra are o dorinta crescuta de a bea mai multa apa, acest lucru se poate datora urmatoarelor probleme: diabetul.

Diabetul

Diabetul este cauzat de incapacitatea corpului de a produce insulina, care este secretata de glanda cunoscuta sub numele de pancreas. Cand acesta apare, nivelurile de glicemie sangvina devin ridicate si se elimina prin urina pisicii.

Insuficienta renala

Insuficienta renala poate fi cauzata de o varietate de conditii. Cand rinichii intra in insuficienta, echilibrul lichidelor din organism devine anormal, la fel ca si cel al electrolitilor si al altor hormoni.

Hipertiroidismul.

Glanda tiroida este responsabila pentru procesele metabolice din corpul pisicii. Setea crescuta se poate datora unei glande tiroide hiperactive.

Boala Cushing

Glanda pituitara elibereaza hormoni cunoscutti sub numele de hormoni adrenocorticotropici. Boala Cushing apare cand acest hormon este produs excesiv. Aceasta conditie poate fi controlata medicamentos.

Boala Addison.

Boala Addison este un rezultat al functionarii incorecte a glandelor suprarenale. Glandele suprarenale produc cantitati insuficiente de cortizol precum si de aldosteron.

Bolile hepatice

Ficatul este responsabil pentru realizarea mai multor functii, inclusiv pentru producerea proteinelor sangvine, a bilei, pentru curatearea toxinelor din organism si convertirea hranei in energie. Un simptom al bolii hepatice este setea crescuta.

Medicamentele.

Anumite medicamente pentru pisici pot cauza setea crescuta. Daca pisica ia orice medicament, specificati medicului veterinar pe parcursul examinarii.

Deficientele electrolitice sau cele de calciu

Cand corpul are un deficit de producere a electrolitilor sau a calciului, unui dintre elefectele secundare poate fi setea crescuta. Un test al sangelui va putea determina nivelul de calciu si cel al electrolitilor de la pisica.

Ce trebuie sa faceti daca pisicii dumneavoastra ii este intotdeauna sete.

Daca pisica dumneavoastra exprima semne de secre crescuta, contactati medicul dumneavoastra veterinar. Medicul veterinar va  realiza un examen fizic complet pentru animalul de companie. El ar putea realiza de asemenea mai multe teste diferite si anume teste de sange, analiza urinei si profilul biochimic. Aceste teste vor permite medicului veterinar sa determine daca pisica dumneavoastra sufera de vreo anomalie a rinichilor, ficatului, a nivelurilor de calciu si a celor electrolitice si de deficinetle hormonale ale altor glande. Odata ce testele preliminare au raspuns, rezultatele vor ghida medicul veterinar spre ce teste trebuie realizate in continuare. Medicul veterinar ar putea alege de asemenea sa realizeze radiologia sau ecografia pentru a urmari mai indeaproape functiile organelor.

Odata ce medicul veterinar este capabil sa ajunga la o concluzie cu privire la motivul pentru care pisica bea mai multa apa decat normalul, precum boala renala sau cea hepatica, el va va face cunoscut prognosticul pisicii.

Preventia setei excesive

Vizitele regulate la medicul veterinar vor permite medicului sa observe daca rinichii pisicii, urina, functiile glandelor si testele sangvine sunt normale. Daca exista o problema, medicul veterinar o poate detecta din timp si tratamentul ar putea fi mai facil pentru pisica. Acest lucru ar putea conduce la un prognostic mai bun. Este important sa se monitorizeze aportul de apa al pisicii. Daca observati ca umpleti de prea multe ori bolul cu apa, timp de cateva zile, este important sa faceti o programare pentru a va asigura ca totul este bine in ceea ce priveste sanatatea pisicii. Mentineti pisica intr-un mediu sanatos, in special in lunile calde ale anului. O pisica supraincalzita ar putea bea mai multa apa decat bea de obicei. Asigurati-va ca ii oferiti pisicii cantitatea potrivita de hrana. Nutritia proasta sau defectuoasa va cauza o sete mai mare pisicii.

Ultima modificareVineri, 14 Septembrie 2018 19:00
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire