Log in
updated 12:57 PM, May 27, 2020 Europe/Bucharest

Povesti pentru cateii din adaposturi, un program dedicat copiilor

Sute de copii si de parinti s-au alaturat unui program de lecturi pentru animalele de companie dintr-un adapost din SUA, dupa ce adapostul a publicat un anunt pe pagina sa de Facebook. 

Adapostul de animale din Ingham County SUA s-a alaturat recent programului „Povesti pentru Codite” si a primit un raspuns coplesitor din partea comunitatii. 

Sute de cereri din partea membrilor comunitatii au venit pe pagina de Facebook a adapostului in care copii si parinti se ofereau voluntar sa faca parte din program. 

„Tales to Tails” este un program pentru copiii cu varsta intre 6-16 ani care se ofera sa citeasca animalelor din adaposturi. Reprezentantii organizatiei au aratat ca traiul in adapost poate fi o experienta destul de traumatizanta pentru animalele de companie si au descoperit ca cititul de povesti reduce anxietatea si creeaza un mediu relaxant si placut. Locurile pentru urmatoarele doua sesiuni de lectura s-au ocupat destul de repede, programul fiind unul util atat pentru animalele de companie cat si ca metoda de educatie non-formala pentru copii. Sesiunile de lectura dureaza cam 45 de minute iar copiulul trebuie sa fie insotit de un adult pe intreaga perioada a sesiunii. Copiii isi pot aduce cartile preferate sau pot alege din cartile puse la dispozitie de voluntarii din adapost. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire