Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Persoanele empatice reflecta mai puternic expresivitatea canina

Empatia umana se poate manifesta si asupra cainilor: persoanele empatice interpreteaza expresiile faciale ale cainilor mult mai in profunzime. Un experiment a studiat modul in care empatia si alti factori psihologici le afecteaza oamenilor capacitatea de a aprecia expresiile faciale ale cainilor si persoanelor.

Frumusetea se afla in ochii privitorului

Persoanele care poseda o capacitate empatica mai mare pot evalua expresiile faciale ale cainilor sau oamenilor mult mai rapid si mai in profunzime. Empatia umana se poate extinde chiar si asupra cainilor: persoanele empatice pot interpreta mai in profunzime expresiile faciale al cainilor.

Un studiu condus de Universitatile din Helsinki si Aalto au analizat modul in care empatia si alti factori psihologici le afecteaza oamenilor capacitatea de a aprecia expresiile faciale ale cainilor si persoanelor. Rezultatele acestui studiu au aratat faptul ca empatia umana, sau abilitatea de a impartasi cu altcineva sentimentele sau experientele, afecteaza si perceptia asupra expresiilor faciale ale cainilor.

„Empatia afecteaza aprecierea expresiilor faciale ale cainilor chiar mai mult decat experientele precedente legate de caini, probabil pentru ca aspectul fetei reprezinta un stimul biologic important pentru oameni. Studiile noastre precedente au aratat, totusi, faptul ca atunci cand se ia in calcul intregul limbaj corporal al cainelui, experienta precedenta legata de caine capata mai multa importanta”, explica cercetatorul postdoctoral Miiamaaria Kujala.

Pe baza rezultatelor obtinute pana in prezent, cercetatorii au emis ipoteza ca persoanele cu mai multa empatie emotionala evalueaza expresiile faciale ale altor oameni mai rapid, mai precis si adesea mai in profunzime. Totusi, Kujala subliniaza posibilitatea ca acestia sa intrepreteze in mod exagerat expresiile faciale ale cainilor. „Empatia grabeste si intensifica procesul de evaluare a expresiilor faciale ale cainilor, insa acuratetea definitorie a acestei evaluari nu este in prezent atat de sigura.”

O intentie de amenintare este mai usor de perceput decat una amicala

Comunicarea bazata pe expresiile faciale a fost studiata la mamiferele sociale timp de decenii. Darwin era deja capabil sa perceapa asemanarile dintre expresiile faciale ale mamiferelor, insa abia in prezent cercetatorii au inceput sa inteleaga similitudinile ce apar in modurile de exprimare a emotiilor la diversele specii de animale. Grupul de cercetare Animal Mind a demonstrat la un moment dat faptul ca aceste animale recunosc in mod clar expresiile faciale de amenintare atat ale oamenilor, cat si ale altor caini.
„Acestia privesc cu insistenta la cainii ce ii ameninta, insaisi intorc rapid privirea de la un om ce ii ameninta. Si subiectii umani au reusit sa recunoasca expresiile faciale de amenintare ale cainilor, pe care le-au considerat mult mai clare decat cele ale altor oameni”, sustine Kujala.

In contrast, oamenii au recunoscut mult mai usor fetele fericite ale altor oameni decat pe cele ale cainilor. Cercetatorii au sugerat faptul ca acest lucru poate fi datorat tendintei noastre de a considera chipurile semenilor in general mai placute.
Pe de alta parte, oamenilor le poate fi mai dificil sa recunoasca fericirea cainilor pe baza expresiilor faciale ale acestora. Acest aspect este indicat de faptul ca oamenii cu experienta in dresajul cainilor au estimat expresiile faciale ale unor caini ca fiind mai fericite decat ale altora.

Ultima modificareMarți, 16 Februarie 2021 11:48
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire