Log in

Birouri prietenoase cu animale de companie, voluntariat si hrana pentru un an

Chiar daca in timpul pandemiei s-a observat un trend incurajator in ceea ce priveste numarul de caini adoptati, exista inca multe animale de companie care sunt abandonate - si care au mare nevoie de o casa iubitoare. Mars, unul dintre cei mai mari producatori de hrana pentru animale din lume, proprietarul unor marci populare precum Pedigree si Whiskas, a organizat recent o campanie de voluntariat impreuna cu asociatii sai pentru a atrage atentia asupra nevoilor animalelor din adaposturi. 

Proprietarii de caini japonezi mai in varsta se pot confrunta cu un risc mai mic de dizabilitate decat cei care nu au caini, potrivit unui studiu

O analiza a datelor de la peste 11.000 de adulti japonezi in varsta sugereaza ca persoanele in varsta care detin un caine ar putea prezenta un risc mai mic de dizabilitate decat cei care nu au fost niciodata proprietari de caini. Yu Taniguchi de la Institutul National pentru Studii de Mediu din Tsukuba, Japonia si colegii sai prezinta aceste constatari in revista cu acces liber PLOS ONE din 23 februarie 2022.

Cele mai multe rase de caini sunt foarte consangvinizate

Un studiu realizat in SUA, la universitatea UC Davis sugereaza ca inmultirea consangvinelor contribuie la cresterea bolilor si a costurilor de ingrijire a sanatatii. Rasele de caini sunt adesea recunoscute pentru trasaturile distinctive - picioarele scurte ale unui Teckel, fata zbarcita a unui Pug, blana patata a unui Dalmatian. Din pacate, genetica care confera diferitelor rase atributele lor particulare este adesea rezultatul consangvinizarii.

Etichetat cu

Studiile arata ca ar trebui luate in considerare si provocarile legate de detinerea animalelor in timpul pandemiei, alaturi de potentialele beneficii

Proprietarii de animale raporteaza deseori ingrijorari legate de ingrijirea animalelor in timpul pandemiei, sugereaza noi cercetari. De asemenea, studiul a aratat ca proprietarii si-au sporit aprecierea fata de animalele lor in timpul primei perioade de carantina. In aceasta perioda s-a exprimat frecvent notiunea ca oamenii „nu ar putea trai” fara animalel lor si ca acestea erau „trimise de Dumnezeu” sau un „colac de salvare” in pandemie. 

Colegiul Medicilor Veterinari din Romania avertizeaza: nu va automedicati cu ivermectina de uz veterinar!

Avand in vedere dezbaterile din spatiul public si in special in media, privind utilizarea ivermectinei pentru profilaxia si tratamentul infectiei cu SARS-CoV-2, Colegiul Medicilor Veterinari face apel la populatie sa renunte la intentia de a achizitiona medicamente veterinare ce contin ivermectina din cabinetele si farmaciile veterinare.

O zgarda cu Inteligenta Artificiala traduce latratul cainelui si limbajul corporal al acestuia

Produsul a fost prezentat la cel mai mare targ de tehnologie din lume, CES 2021 ce are loc zilele acestea la Las Vegas. Te-ai intrebat vreodata ce incearca sa iti spuna animalul tau de companie? Aceasta zgarda poate contine poate avea raspunsul. Este unul din cele mai interesante gadget-uri pentru animalele de companie de la CES 2021. CES a fost intotdeauna gazda unor produse inovative destinate animalelor de companie, insa putine au avut potentialul impact pe care zgarda dotata cu inteligenta artificiala il are.

Abonează-te la acest feed RSS