Log in

Studiile arata ca ar trebui luate in considerare si provocarile legate de detinerea animalelor in timpul pandemiei, alaturi de potentialele beneficii

Proprietarii de animale raporteaza deseori ingrijorari legate de ingrijirea animalelor in timpul pandemiei, sugereaza noi cercetari. De asemenea, studiul a aratat ca proprietarii si-au sporit aprecierea fata de animalele lor in timpul primei perioade de carantina. In aceasta perioda s-a exprimat frecvent notiunea ca oamenii „nu ar putea trai” fara animalel lor si ca acestea erau „trimise de Dumnezeu” sau un „colac de salvare” in pandemie. 

Colegiul Medicilor Veterinari din Romania avertizeaza: nu va automedicati cu ivermectina de uz veterinar!

Avand in vedere dezbaterile din spatiul public si in special in media, privind utilizarea ivermectinei pentru profilaxia si tratamentul infectiei cu SARS-CoV-2, Colegiul Medicilor Veterinari face apel la populatie sa renunte la intentia de a achizitiona medicamente veterinare ce contin ivermectina din cabinetele si farmaciile veterinare.

O zgarda cu Inteligenta Artificiala traduce latratul cainelui si limbajul corporal al acestuia

Produsul a fost prezentat la cel mai mare targ de tehnologie din lume, CES 2021 ce are loc zilele acestea la Las Vegas. Te-ai intrebat vreodata ce incearca sa iti spuna animalul tau de companie? Aceasta zgarda poate contine poate avea raspunsul. Este unul din cele mai interesante gadget-uri pentru animalele de companie de la CES 2021. CES a fost intotdeauna gazda unor produse inovative destinate animalelor de companie, insa putine au avut potentialul impact pe care zgarda dotata cu inteligenta artificiala il are.

Animalele de companie legate de mentinerea unei sanatati mentale mai bune si reducerea sentimentului de singuratate, in timpul carantinei, arata un nou studiu

Detinerea unui animal de companie pare sa actioneze ca un tampon impotriva stresului psihologic in timpul carantinei, arata rezultatele unui studiu publicat recent in Jurnalul PLOS ONE. Majoritatea persoanelor care au participat la cercetare si-au perceput animalele de companie ca fiind o sursa de sprijin considerabil in perioada carantinei (23 martie - 1 iunie 2020). 

Medic Chat lanseaza prima platforma de telemedicina veterinara din tara

Medic Chat a lansat Vet Chat, primul serviciu de telemedicina veterinara din Romania. Iubitorii de animale de companie pot discuta rapid si usor cu un medic veterinar online. „La o ora dupa ce am lansat Vet Chat am inregistrat deja primele intrebari pe platforma, fara niciun fel de publicitate in prealabil. Acest lucru ne-a confirmat ca exista o nevoie momentan neacoperita”, declara Emilian Radoi, fondator Medic Chat.

Stressul la parintii copiilor cu autism: Animalele de companie pot ajuta la invingerea lui

Cercetatorii examineaza impactul cainilor si pisicilor de companie asupra familiilor cu autism. Evenimentele actuale au crescut nivelul de stres pentru toate familiile, insa parintii copiilor cu autism raporteaza un nivel mai ridicat de stres decat parintii copiilor cu un parcurs normal de dezvoltare. Simtindu-se coplesiti si supraincarcati de responsabilitati, unii parinti apeleaza la animalele de companie, ca sursa de confort si sprijin. 

Abonează-te la acest feed RSS