Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Mediul de viata afecteaza microbiota si sanatatea atat a cainilor, cat si a stapanilor acestora

In mediul urban, bolile alergice sunt mai frecvente in randul cainilor si a stapanilor acestora, comparativ cu cei care traiesc in mediul rural. Trasaturile alergice simultane par a fi asociate cu microbii gasiti din mediu, insa microbii relevanti pentru sanatate sunt diferiti la caini spre deosebire de oameni. Intr-un proiect comun de cercetare, cunoscut sub numele de DogEnvi, cercetatorii de la Universitatea din Helsinki, Institutul Finlandez pentru sanatate si bunastare au observat in trecut ca si cainii sunt mai susceptibili sa dezvolte alergii atunci cand proprietarii lor sufera de simptome alergice. Intr-un nou studiu, cercetatorii au investigat daca o astfel de prezenta simultana a trasaturilor alergice este asociata cu microbii intestinali sau de piele atat la caini cat si la proprietarii acestora. 168 de perechi proprietar-caine care traiesc atat in mediul urban cat si in cel rural au participat la studiu. 

„Studiul arata ca proprietarii si cainii care traiesc in zonele rurale prezinta un risc mai scazut de a dezvolta o boala alergica in comparatie cu zonele urbane. Am presupus ca in zonele rurale atat cainii, cat si proprietarii sunt expusi microbilor care intaresc sanatatea.  Am constatat ca expunerea microbiana a cainilor si proprietarilor este diferita in mediul rural si in cel urban. De exemplu, microbiota cutanata a variat mai multe intre indivizii din zona rurala comparativ cu cei din zona urbana. O expunere microbiana diversa si variabila poate fi tocmai ceea ce ofera un beneficiu important pentru sanatate”, arata cercetatorul principal Jenni Lehtimaki, PhD, de la Institutul Finlandez de Mediu. 

Cainii si proprietarii lor pareau sa partajeze microbi pe pielea lor, insa nu si la nivelul intestinului. Studiul a demonstrat ca mediul de viata a avut un efect semnificativ asupra microbiotei pielii decat asupra intestinului la caini si oameni. Cainii care traiesc in mediul urban aveau pe piele mai multi microbi care se gasesc de obicei pe piele umana, ceea ce poate fi cauzat de acumularea de microbi specifici oamenilor care traiesc mai mult la interior si in zonele urbane, fenomen care a fost observat anterior. 

Intr-un studiu anterior, cercetatorii au observat ca atat mediul de viata cat si obiceiurile de viata au afectat microbiota pielii canine. 

„Acelasi lucru s-a observat acum la oameni. Atat pentru caini, cat si pentru oameni, riscul de a dezvolta boli alergice era cel mai scazut atunci cand microbiota pielii era modelata de un mediu rural si de un stil de viata care promoveaza abundenta microbiana. Un astfel de stil de viata era asociat cu un numar de animale diferite in familie, precum si cu o familie mai numeroasa”, arata profesorul Hannes Lohi de la Universitatea din Helsinki. 

In timp ce mediul de viata parea sa modifice speciile mirobiotei pielii, precum si riscul de boli alergice atat la caini cat si la stapanii acestora, nici un microb comun din mediul inconjurator nu avea legatura cu alergiile atat la caini, cat si la oameni.

„Am detectat microbi asociati cu alergii la cainii din zona urbana, precum si microbi legati de sanatate la cainii din mediul rural si la oamenii din acel mediu, dar acesti microbi au fost diferite la caini si la oameni. Se pare ca microbii din mediul de viata sunt importanti pentru sanatatea cainilor si a oamenilor, dar datorita diferentelor fiziologice ale speciilor, microbii relevanti pot varia”, a concluzionat Lehtimaki. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire