Log in
  1. Despre Rozatoare:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Cresterea si ingrijirea puilor de iepuri

Cresterea si ingrijirea puilor de iepuri

Mai multi cititori ai revistei ne-au cerut sfaturi legate de cresterea si ingrijirea puilor de iepure. Iata cateva informatii esentiale...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Manipularea hamsterului dvs. de companie

Hamsterii pot considera stresant sa fie luati in brate si manipulati, deoarece in salbaticie ei sunt o specie prada. Invatand sa va manipulati corect hamsterul, va veti asigura ca ca nu va va considera o amenintare.

Reactia unui hamster la manipulare va depinde de experientele sale anterioare, asa ca este este important sa aveti rabdare. Acest lucru le va permite sa devina mai increzatori si sa se simta confortabil in preajma dumneavoastra.

Intotdeauna miscati-va incet si vorbiti in liniste in jurul dvs. hamsterul, pentru a evita sa il speriati. Incercati sa intrati intr-o rutina cu hamsterul dumneavoastra, astfel incat acesta sa se obisnuiasca sa fie manipulat in mod regulat. Nu incercati sa invatati hamsterul cu interactiunea intr-o singura zi. Perioada de manipulare la sfarsit de saptamana - ar trebui sa fie mai frecventa si sa faca parte din rutina dvs.

Rutina zilnica obisnuita a hamsterului

Asigurati-va ca alegeti o perioada in care hamsterul dvs. hamsterul nu se odihneste sau nu doarme - deranjarea hamsterilor atunci cand se odihnesc le poate provoca stres.

Invatati sa va manipulati corect hamsterul, astfel incat animalul dvs. de companie sa nu se simta anxios si permiteti-i sa va cerceteze mainile in timpul lor liber. Ridicati hamsterul prin introducerea lui in maini si apoi deschizandu-va usor mainile astfel incat hamsterul dvs. sa se aseze peste ambele palme. Pentru siguranta si pentru a evita caderile si ranirile, tineti intotdeauna hamsterul aproape de o suprafata, cum ar fi o masa sau o poala dumneavoastra.

Tratati hamsterul cu multa delicatete si rabdare. Acestia sunt niste companioni extrem de activi, care au nevoi complexe legate de ingrijire. Nu uitati ca hamsterii traiesc in medie aproximativ doi ani si ca au nevoie de o familie responsabila care sa le ofere atentia de care au nevoie. 

Ultima modificareSâmbătă, 02 Aprilie 2022 11:46
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: « Comportamentul hamsterilor de companie