Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Mancarimea pielii la caini in sezonul rece

In timp ce cainii pot experimenta mancarimea si inflamatia pielii in orice moment al anului, proprietarii sunt deseori surprinsi atunci cand se intampla iarna. Dar iritatia pielii pe timp de iarna este des intalnita si se poate datora unui numar mare de factori care au legatura cu vremea rece si conditiile de interior, la care cainele ar putea fi expus.

Pielea iritata, descuamata si pernutele crapate, precum si toaletarea si scarpinatul excesiv, sunt semne ale faptului ca pielea cainelui sufera de prurit. Motivele mancarimii pielii la caine pot include: expunerea la vremea rece, umiditate scazuta in interior, dermatita de contact, infectiile parazitare, alergiile, infectiile pielii.

De ce apar mancarimile pielii la caini iarna

Iritatia pielii iarna se poate datora schimbarilor care apar in acest sezon rece, sau ca raspuns al sanatatii si imunitatii cainelui la mediu.

Expunerea la vremea rece


Iarna aduce frig, aer uscat si ploaie, lapovita si ninsoare. Expunerea constanta la aceste conditii poate produce craparea pernutelor plantare si iritarea pielii care se poate descuama. Pentru majoritatea cainilor, expunerea repetata la vremea rece este necesara, chiar si pentru necesitatile zilnice, si pur si simplu nu poate fi evitata.

Umiditatea scazuta in interior


Ca si cum aerul rece al iernii nu ar fi suficient, mediul din interiorul casei ar putea contribui de asemenea la iritarea pielii cainelui. Aerul cald are o umiditate scazuta si aceasta scadere a umiditatii poate usca pielea cainelui si mucoasele si de asemenea il poate predispune la afectiuni ale tractului respirator superior.

Dermatita de contact


Pielea iritata, inflamata si cu mancarime poate sa apara in urma contactului direct cu o substanta iritanta. In locurile in care iarna incepe sa aduca zapada, sarea este deseori utilizata pe strazi, alei si trotuare pentru a facilita transportul. Totusi, sarea poate usca pernutele sensibile ale cainilor si alte zone ale pielii, in timp ce substantele chimice care sunt deseori adaugate pot fi chiar si mai periculoase. Fiind tinut in casa, cainele ar putea fi expus la alte substante iritante, precum fibrele din carpete.

Infectiile parazitare

Chiar si iarna, cainele dumneavoastra poate suferi de infectii parazitare. Puricii si capusele pot fi captate in lunile calde si pot ramane pe caine daca este lasat netratat. Parazitii se pot raspandi si de la alte animale infectate.

Alergiile


Alergiile pot sa apara la orice moment la caini, indiferent de sezon. O alergie la purici este intotdeauna prezenta, atat timp cat puricii sunt acolo si musca. O alergie alimentara sau o sensibilitate care poate cauza iritatii ale pielii si mancarime se poate dezvolta la orice moment, in timp ce alergiile din mediu sunt prezente chiar si iarna. Cainii sunt tinuti mai des in casa si pot suferi de alergii la praf si mucegaiuri, care le pot afecta blana si pielea.

Infectiile pielii

 
Infectiile bacteriene ale pielii si ale zonelor interne por conduce la iritarea si mancarimea pielii.


Ce trebuie sa faceti in cazul in care cainele are pielea iritata iarna

Daca observati ca animalul de companie se scarpina excesiv pe parcursul sezonului rece, nu ezitati sa vizitati medicul veterinar. Chiar si pielea care a devenit prea uscata poate cauza scarpinatul prin care cainele se poate leziona si poate determina infectii secundare. Ar putea exista si alti factori implicati care pot fi tratati. Asigurati-va ca ii comunicati medicului veterinar schimbarile de sampon, asternut sau alti factori de mediu, sau daca recent cainele a fost expus la alte animale, sau substante chimice periculoase sau plante.

Medicul veterinar va examina pielea si blana cainelui si ar putea realiza unele teste pentru a verifica prezenta infectiilor si a parazitilor, precum testele sangvine, ale urinei si ale fecalelor. Un raclat al pielii ar putea fi de asemenea prelevat si analizat. Alergiile de mediu pot fi evaluate prin testarea sangelui si a pielii pentru alergie, in timp ce alergiile alimentare pot fi testate prin teste alimentare care pot dura mai multe saptamani. Odata ce motivul a fost identificat, tratamentul va fi urmat corespunzator. Orice infectie este tratata corespunzator cu medicamente adecvate, precum antibioticele, antiparazitarele si antifungicele.

Dermatita de contact necesita indepartarea substantei cauzatoare din mediul cainelui si ar putea necesita antiinflamatorii pentru a calma pielea. Alergiile pot fi tratate cu antihistaminice, steroizi sau imunoterapie si ar putea fi necesara doar in lunile de iarna. Pentru tratatrea pielii, sampoanele cu medicamente, cremele topice si lotiunile si solutiile de hidratare ar putea fi recomandate pentru aplicarea zilnica. Pentru a reduce iritatia pielii produsa de vreme, utilizati tehnici simple precum uscarea cu prosopul a membrelor cainelui cand acesta revine din exterior sau utilizati protectii pentru membre inainte de a trimite cainele afara. Luati in calcul utilizarea sarii pe alei si trotuare care este sigura pentru caine. Mentineti casa la un nivel corespunzator de umiditate si asigurati-va de faptul ca animalul de companie are suficienta apa pentru a ramane hidratat. Curatarea cu aspiratorul mai des poate ajuta la reducerea alergenilor din casa. Luati in considerare utilizarea cizmelor sau a hainelor pentru caini pentru a-i mentine pielea in afara expunerii.

Preventia iritatiei pielii iarna

Cum nu este posibil sa prevenim iarna, puteti reduce sansele cainelui de a suferi de mancarimi pe parcursul acestui sezon uscat al anului. Mentinerea cainelui uscat si fara sare poate reduce craparea pernutelor, in timp ce asigurarea unei hidratari corespunzatoare poate mentine pielea fara a se usca. Inlocuirea filtrului de la umidificator in momentul debutului sezonului de iarna este o cale buna de a va asigura ca mediul cainelui primeste suficienta umiditate. Deparazitarea regulata pe parcursul anului poate preveni infestatiile, care pot determina scarpinatul la caine pe parcursul lunilor reci.

 

 

Ultima modificareMarți, 15 Noiembrie 2022 10:13
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: « Lucruri care pot otravi cainele toamna