Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Lucruri care pot otravi cainele toamna

Toamna este un moment excelent pentru a discuta si despre potentialele pericole pentru animalele noastre de companie. Fie ca este vorba de flori care infloresc predominat toamna, cum ar fi crizantemele, fie ca este vorba de substante de stropit copacii sau de otravuri impotriva daunatorilor sau despre substante care se gasesc in casa in mod obisnuit: ciocolata, xilitolul sau medicamente de uz uman, toate sunt extrem de toxice pentru animalele noastre de companie. Am realizat o mica lista de pericole, vom detalia pe website-ul nostru fiecare caz in parte. 

Iata cateva otravuri comune la care trebuie sa fim atenti:

Xilitolul, un indulcitor toxic

Xilitolul, un indulcitor care apare in multe gume fara zahar, deserturi si alte produse de patiserie, poate fi toxic pentru prietenii nostri canini. Compusul poate provoca o scadere brusca a glicemiei sau, in unele cazuri, insuficienta hepatica.

Medicamentele de uz uman, periculoase pentru caini si pisici

Produsele farmaceutice pentru oameni se afla, de asemenea, pe aceasta lista "cea mai comuna". Prin ingestie accidentala sau intentionata, multe animale de companie se imbolnavesc din cauza analgezicelor eliberate fara prescriptie medicala.

O alta otravire frecventa are loc atunci cand animalele noastre de companie intra in medicamentele antidepresive ale proprietarului. In cazul pisicilor, Adderall - o combinatie de saruri mixte de amfetamina utilizate pentru tratarea tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD)- a crescut rapid pentru a deveni una dintre cele mai comune si mai periculoase dintre aceste amenintari farmaceutice. Aroma de Adderall s-a dovedit a fi atragatoare pentru palatul pretentios al felinelor. Iar acest lucru este rau, deoarece o singura capsula de 20 de miligrame ar putea ucide o pisica de marime medie.

Crizantemele


Multe familii vor alege flori pentru a-si decora casele. Florile din familia crizantemelor pot fi toxice pentru caini, iar ingerarea catorva flori poate denatura de la un caz usor de dermatita pana la coma si deces.

Ciocolata

Ciocolata este o alta potentiala otrava care este prezenta in casele noastre in orice perioada a anului. Ciocolata neagra si ciocolata de copt sunt mai periculoase decat ciocolata cu lapte, dar o cantitate suficienta de orice ciocolata poate provoca ritmuri cardiace anormale, varsaturi si hiperactivitate la caini.

Ingrasaminte, otravuri pentru daunatori sau substante de folosit in gradina

Toamna ii pune pe oameni, de asemenea, in dispozitia de a lucra in curte si de a face curatenie. Aveti grija sa nu folositi anumite substante pentru gazon si gradina daca acestea contin organofosfati si/sau carbamati. Aceste otravuri pot provoca convulsii severe, insuficienta respiratorie si moarte la animalele de companie.
Multe animale de companie vor gasi produse de combatere a daunatorilor, cum ar fi momeli pentru melci sau rodenticide. Fara interventie si tratament, toxicitatea otravei de sobolani va ucide in cele din urma un animal de companie.


De multe ori, daunele grave pot fi evitate cu o asistenta medicala prompta. Daca vedeti ca animalul dvs. de companie a ingerat oricare dintre aceste otravuri, mergeti de urgenta la un cabinet veterinar.

Ultima modificareSâmbătă, 24 Septembrie 2022 11:29
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire