Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Interventiile asistate de caini duc la scaderea nivelului de stres la copii

Noul studiu a comparat nivelurile de cortizol la copiii din scolile primare din Marea Britanie care au participat la sesiuni de interventie asistata de caini. Interventiile asistate de caini pot duce la scaderea semnificativa a stresului la copiii cu si fara nevoi speciale, potrivit unui nou studiu care utilizeaza nivelurile de cortizol salivar publicat in aceasta saptamana in revista cu acces liber PLOS ONE de Kerstin Meints de la Universitatea din Lincoln, Marea Britanie, si colegii sai.

Expunerea indelungata la factori de stres poate provoca efecte negative asupra invatarii, comportamentului, sanatatii si bunastarii copiilor pe parcursul vietii lor. Mai multe abordari pentru atenuarea stresului au fost explorate in scoli, inclusiv yoga, mindfulness, meditatie, activitate fizica, interventii in stilul de predare si interventii asistate de animale.

In cadrul noului studiu, cercetatorii au urmarit nivelurile hormonului stresului, cortizolul, in saliva a 105 copii cu varste cuprinse intre opt si noua ani din patru scoli obisnuite din Marea Britanie, precum si a 44 de copii de varsta similara din sapte scoli cu nevoi educationale speciale din Marea Britanie. Copiii au fost repartizati aleatoriu in trei grupuri: un grup de caini, un grup de relaxare sau un grup de control. In grupul cu caini, participantii au interactionat timp de 20 de minute cu un caine dresat si cu un conductor; grupul de meditatie a implicat o sesiune de relaxare de 20 de minute. Sesiunile s-au desfasurat de doua ori pe saptamana, timp de patru saptamani.

Interventiile cu caini au condus la niveluri semnificativ mai scazute de cortizol la copiii din scolile obisnuite si din scolile cu nevoi speciale. In scolile obisnuite, copiii din grupurile de control si de relaxare au avut cresteri ale cortizolului salivar mediu pe parcursul perioadei scolare. Cu toate acestea, copiii care au participat fie la sesiuni de grup, fie la sesiuni individuale cu cainii nu au avut o crestere semnificativa din punct de vedere statistic a cortizolului. In plus, nivelurile lor de cortizol au fost, in medie, mai scazute imediat dupa fiecare sesiune cu caini. In cazul copiilor cu nevoi educationale speciale, au fost observate tipare similare, cu scaderi ale cortizolului dupa interventiile de grup cu caini. Autorii concluzioneaza ca interventiile cu caini pot atenua cu succes nivelurile de stres la scolari, dar subliniaza ca sunt necesare cercetari suplimentare cu privire la cantitatea ideala de timp si de contact cu cainii pentru un efect optim.

 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire