Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pisica are febra

Un nas cald, uscat sau urechile calde nu indica febra la pisici. Singura cale de a fi sigur de prezenta febrei este de a-i lua practic temperatura pisicii. Temperatura normala a corpului la pisici este mai mare decat la oameni. Intervalul normal este de la 38°C la 39°C.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Pierderea apetitului la pisica

Apetitul fiecaruia fluctueaza oarecum de la o zi la alta. Totusi, daca pisica dumneavoastra  nu mananca timp de 24 de ore, poate fi o problema serioara de sanatate. Hiporexia este un simptom reprezentat de un consum redus de hrana, in timp ce anorexia reprezinta lipsa totala a consumului de hrana. Fiecare stare indica prezenta unei tulburari emotionale sau psihologice. Tulburarile emotionale...

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Hrana si apa - Cum sa hranim pisicile comunitare in timpul iernii

Oferiti hrana si apa suplimentare pentru a ajuta pisicile sa se incalzeasca. Pisicile pot beneficia de hrana suplimentara in timpul iernii, asa ca mariti portiile de hrana pentru a le ajuta sa-si conserve energia. Hrana conservata sau umeda necesita cea mai mica cantitate de energie pentru a fi digerata, ceea ce inseamna ca mai multa energie poate fi cheltuita pentru a lupta impotriva frigului.

Asigurati-va ca le oferiti zilnic sau de doua ori pe zi hrana si apa proaspata, mai degraba decat sa lasati resturile sa inghete.

Preveniti inghetarea alimentelor si a apei prin aceste metode

Serviti mancarea umeda in recipiente de plastic. Furnizarea in principal a hranei uscate, care nu va ingheta, functioneaza si pentru temperaturile scazute. Cu toate acestea, hrana uscata necesita mai multa energie pentru a fi digerata.

Incalziti conservele de mancare si apa inainte de a le servi sau folositi boluri electrice incalzite.

Folositi boluri care sunt mai degraba adanci decat late si plasati-le in zone insorite pentru a impiedica inghetarea apei. Evitati sa folositi boluri de metal.

Pulverizati spuma izolatoare in partea inferioara a farfuriilor de plastic pentru hrana si a bolurilor de apa pentru a ajuta la prevenirea inghetarii la fel de rapide a hranei si a apei. Sau, puteti pune sub boluri un tampon de incalzire pentru microunde sub boluri. Se gasesc in farmacii sau chiar la supermarketuri, in diverse perioade. 

Daca exista o sursa de apa, cum ar fi un robinet, lasati apa sa curga usor - nu va ingheta la fel de repede ca apa plata. De asemenea, puteti folosi o fantana sau un bol cu apa cu functie de fantana.

Construiti o „statie” de hranire pentru pisici

Construirea unei statii de hranire este cel mai bun mod de a hrani pisicile din comunitate in timpul lunilor reci. Aceasta va proteja mancarea, apa si pisicile de intemperii. O statie de hranire izolata care este construita in acelasi mod ca si un adapost pentru pisici functioneaza chiar mai bine.

Pregatiti-va din timp pentru vremea nefavorabila din timpul iernii

Daca se anunta o furtuna de zapada care va poate bloca in casa, asigurati-va ca pisicile comunitare au suficienta hrana si apa pentru a rezista mai mult de o zi. Odata ce puteti iesi din nou afara, faceti-va timp pentru a indeparta zapada din zonele frecventate de pisici, mai ales in jurul adaposturilor si locurilor de hranire ale pisicilor.

 

Ultima modificareMiercuri, 19 Ianuarie 2022 20:12
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire