Log in

Ganduri la inceput de stare de urgenta din partea AMVAC

Asociatia Medicilor Veterinari de Animale de Companie din Romania (AMVAC) ne-a trimis cateva sfaturi pentru iubitorii de animale de companie de avut in vedere in aceasta perioada. 

Noi, comunitatea medicala veterinara, pastram cabinetele deschise in aceasta perioada delicata, incercam sa facem tot ce se poate pentru a satisface nevoile medicale ale pacientilor nostri. In cazul in care apar masuri nationale care sisteaza activitatea noastra, acest lucru va fi anuntat prin mijloacele de comunicare.
Tinand cont de situatia nationala actuala, va rugam sa ne ajutati in indeplinirea scopului nostru:

  • Respectati indicatiile autoritatilor pentru evitarea raspandirii bolilor infectioase
  • Faceti programari din timp la medicul veterinar si respectati-le pentru a evita aglomeratia in sala de asteptare
  • Un singur adult sa insoteasca pacientul la cabinet
  • Pastrati distantele minime recomandate atat fata de personalul medical cat si fata de ceilalti clienti prezenti la cabinet.
  • Incercati sa amanati pentu moment procedurile elective.
  • Achizitionati tratamente cronice si preventive pentru 2-3 luni in avans.
  • Daca aveti semne de infectie respiratorie, amanati vizita la cabinet. De asemenea, amanati vizita daca ati intrat in contact cu persoane bolnave de maladii transmisibile.
  • Nu lasati persoane straine sa mangaie sau sa interactioneze cu animalul dumneavoastra de companie.
  • Pregatiti-va pentru situatia în care intrati în carantina sau va îmbolnaviti. Faceți un mic stoc de medicamente și mancare pentru animalul de companie. Desemnati o persoana apropiata care sa ingrijeasca animalul dumneavoastra in caz de imbolnavire. Animalele nu sunt purtatoare de COVID-19 si nu transmit boala, dar teoretic virusul poate supravietui pe blana lor, cum supravietuieste pe alte obiecte inerte, astfel e nevoie de samponarea animalului la preluarea de catre persoana desemnata.

Suntem convinsi ca putem lucra impreuna pentru sanatatea si bunastarea animalelor de companie, chiar si in situatia nationala actuala. Va dorim multa sanatate!

AMVAC

Ultima modificareVineri, 20 Martie 2020 09:03
AMVAC

AMVAC este o asociatie profesionala infiintata in anul 2006 pentru a reprezenta interesele medicilor veterinari liber profesionisti specializati in animale de companie.

Website https://amvac.ro/