Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Este cainele dvs. stresat? Urmariti aceste semne

Cainele se simte nelinistit? Stresat? Ingrijorat? Ati putea crede ca nu va poate spune daca este, dar el deseori o face, intr-un mod nonverbal. Cainele comunica starea sa emotionala prin limbajul corporal si prin comportament.

Decodificarea acestor indicii este in cea mai mare parte o chestiune de cunoastere a semnelor specifice. Este important sa observam semnele stresului in stadiul lui initial; acest lucru va ofera posibilitatea de a indeparta cainele dintr-o situatie inainte ca reactia sa escaladeze si sa devina agresiva sau periculoasa. Alte tactici de interventie ale anxietatii, precum dresajul, sunt de asemenea de succes daca sunt incepute cat mai repede posibil, inainte ca animalul de companie sa aiba sansa sa devina cronic stresat.

Pe masura ce decodificati limbajul corporal al cainelui, luati in calcul si situatia sa. Intr-un context, un caine care isi linge buzele ar putea exprima frica sau anxietatea; intr-un alt context, acelasi caine si-ar putea linge buzele inainte de a primi o recompensa. Si unii caini isi ling buzele atunci cand au greata. Luati in considerare comportamentul general al cainelui, nu doar o miscare sau un gest, atunci cand evaluati nivelul de stres al acestuia. Fiti constienti in principal la comportamentul care pare neobisnuit.

In cazul in care cainele exprima semne care ar putea semnaliza stresul sau anxietatea, incepeti cu o vizita la medicul veterinar. Medicul dvs. veterinar poate investiga problemele medicale care ar putea contribui la schimbari ale comportamentului cainelui.

Cum arata cainele atunci cand este relaxat

Pentru a recunoaste momentul in care cainele este anxios, este important sa cunoastem modul de comportare cand acesta este relaxat. Fiti atenti in principal la fata sa. Ochii sai ar trebui sa fie moi si rotunzi sau usor inchisi pe jumatate. Culoarea ochilor ar trebui sa fie observata cu usurinta. El ar trebui sa isi tina urechile semierecte si inainte (doar daca nu are urechile lasate). Cand el interactioneaza cu o persoana, urechile ar putea trece intr-o postura mai sociabila. Gura ar trebui sa fie relaxata –de fapt, ar putea arata ca si cum zambeste.

Fiti atenti la postura sa

Limbajul corporal al cainelui poate transmite confortul acestuia. Un caine relaxat ar trebui sa isi poarte greutatea egal pe toate cele patru membre. Cand acesta se joaca, el ar putea avea miscari exagerate, sarituri. El ar putea de asemenea sa schimbe gesturi sociale cu alti caini, inclusiv arcuirea pentru joaca, lovirea membrelor de pamant sau rotirile rapide pentru a invita la fuga.

Recunoasterea. Cand este stresat cainele dvs.

Un caine stresat va exprima un limbaj corporal diferit decat cel linistit. Un caine stresat ar putea sta intr-un singur loc si si-ar putea ridica un membru anterior sau s-ar putea feri de orice il sperie. El si-ar putea intoarce capul si corpul, si-ar putea cobori corpul si ar putea incerca sa fuga. Ati putea observa o schimbare a nivelului sau de activitate. El ar putea deveni hiperactiv sau s-ar putea bloca intr-un loc si ar putea refuza miscarea. Ar putea sa para mai nesigur si sa reactioneze defensiv.

Infruntarea stresului.

Atunci cand cainele se simte anxios, el si-ar putea inchide gura strans sau si-ar putea trage buzele in spate, exprimand o grimasa fortata. Acest lucru poate fi un semn ca se pregateste sa maraie sau sa muste. Ati putea observa ca mustatile de pe bot sunt erecte si ca baza acestora pare mai pronuntata. Zona alba a ochilor ar putea fi mai pronuntata. Ati putea observa ca are o privire intensa si directa sau ca supravegheaza hipervigilent mediul inconjurator. El ar putea evita contactul vizual sau s-ar putea intoarce frecvent cu privirea de la oameni sau alti caini. El ar putea clipi excesiv – sau deloc.

Priviti urechile

Urechile cainelui pot fi de asemenea un semnal al anxietatii sau al stresului.

Ultima modificareVineri, 18 Ianuarie 2019 09:35
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire