Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pisica are febra

Un nas cald, uscat sau urechile calde nu indica febra la pisici. Singura cale de a fi sigur de prezenta febrei este de a-i lua practic temperatura pisicii. Temperatura normala a corpului la pisici este mai mare decat la oameni. Intervalul normal este de la 38°C la 39°C.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Pierderea apetitului la pisica

Apetitul fiecaruia fluctueaza oarecum de la o zi la alta. Totusi, daca pisica dumneavoastra  nu mananca timp de 24 de ore, poate fi o problema serioara de sanatate. Hiporexia este un simptom reprezentat de un consum redus de hrana, in timp ce anorexia reprezinta lipsa totala a consumului de hrana. Fiecare stare indica prezenta unei tulburari emotionale sau psihologice. Tulburarile emotionale...

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce sta treaza pisica noaptea

Pisicile sunt printre cele profund somnoroase animale. Ele dorm aproximativ de doua ori mai mult decat oamenii si pot ajunge imediat in somn profund chiar si dupa ce se invartesc jucandu-se. Insomnia nu este o problema pentru pisici. Una peste alta, exista multe de admirat in ceea ce priveste sistemul de dormit felin, dar admiratie nu este probabil ceea ce simtiti cand pisica alearga prin casa la ora 3 dimineata. 

De ce sta treaza pisica mea noaptea

Motivul pentru care pisica este activa noaptea este pentru ca ea este un animal asa -zis crepuscular, adica un animal in mod natural activ in zori si la apus. Aceasta perioada de tranzitie intre caderea noptii si lumina zilei este momentul in care pisica este cea mai activa si cand isi doreste cel mai mult sa vaneze, sa se joace, sa manance si sa se alinte. Sunt momentele in care este cel mai probabil ca pisica dvoastra sa caute atentie. Deoarece noi oamenii tindem sa dormim cel mai profund in orele de dinaintea zorilor, poate fi extrem de deranjant sa ai o pisica in patul tau care crede ca la ora 3 sau 4 este momentul sa te joci. Acest lucru poate fi deosebit de intens, mai ales primavara, cand lumina zilei se extinde si perioada de dinaintea rasaritului si apusului vin mai devreme sau mai tarziu. Daca aveti o pisica mai tanara si activa, o sa vi se para ca nu va lasa sa dormiti niciodata. 

Este foarte frustrant sa fii tinut treaz in orele dinainte de rasarit si sa vezi pisica dormind linistita in timpul zilei. Pisicile sunt extrem de norocoase: pot trece de la somn direct la starea activa si inapoi la starea de somn fara nici un pic din ameteala familiara pe care o experimenteaza oamenii. Pisicile sunt atat de pricepute sa adoarma incat cercetatorii in somnul uman au folosit pisicile ca modele originale pentru modul in care functioneaza somnul REM. 

Ce puteti face

Asigurati-va ca faceti tot posibilul pentru a va mentine pisica stimulata in timpul zilei, astfel incat plictiseala sa nu duca la somn excesiv si apoi la activitate excesiva in perioadele nepotrivite. Jocul activ si viguros inainte de culcare poate ajuta pisica sa doarma mai bine toata noaptea. Acest lucru este deosebit de important daca aveti un pisoi. Este imperativ sa nu va ridicati, sa va hraniti sau sa va jucati cu pisica in timpul noptii deoarece pisica va invata ca daca va necajeste suficient va primi exact ce isi doreste. Totodata, daca nu reusiti sa rezistati comportamentului pisicii si va ridicati din pat noaptea cand ati atins limita personala, nu veti face decat sa incurajati in continuare acest comportament. Singura modalitate de a opri acest comportament felin deosebit de frustrant este de a nu oferi pisicii joaca, hrana sau atentie, fie accidental, fie intentionat in timpul noptii. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire