Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce se concentreaza medicii veterinari pe prevenirea durerii la caini

Cainii, mai ales anumite rase, tind sa suporte cu stoicism durerea. dar pentru simplul fapt ca nu se plang sau ca nu pot spune ca oamenii, acest lucru nu inseamna ca acestia nu sufera. Acesta este motivul pentru care trebuie sa cunoasteti comportamentul normal al cainelui dvs si sa cautati semne subtile de comportament care ar putea indica durerea. Acestea pot include: schiopatat, letargie, pierderea interesului pentru oameni, alti caini, activitati sau mancare, daca este tinut in curte - plecarea de acasa si ratacirea, maraie la orice atingere sau sta acasa cu botul pe labe si cu partea posterioara ridicata - aceasta pozitie poate indica dureri abdominale.


Desigur ca nu este confortabil ca un caine sa simta durere, dar acesta nu este singurul motiv pentru care medicii veterinari doresc sa reduca durerea unui animal de companie. Durerea poate incetini vindecarea, poate interfera cu functia imunitara si poate reduce pofta de mancare, toate putand tine cainele intr-o stare debilitata. Este usor de tras concluzia ca un caine cu un picior rupt sau cu o lacerare uriasa are nevoie de medicamente pentru durere, insa si alte boli pot fi extrem de dureroase si pot necesita, de asemenea, gestionarea durerii. Exemplele sunt: pancreatita, infectiile severe ale urechilor, cancerul, glaucomul, infectiile dentare, diverse patologii aparute la nivelul glandelor perianale, artrita sau durerile de la nivelul coloanei vertebrale sau a gatului.

De ce este importanta preventia

Prevenirea durerii este mult mai eficienta decat incercarea de a o gestiona, de fapt. Din acest motiv, medicii veterinari administreaza medicamente pentru durere inainte de operatie, mai degraba decat sa astepte pana la trezirea cainelui. Inainte de orice interventie chirugicala intrebati medicul veterinar despre optiunile de management ale durerii.
Inainte, medicamentele pentru durere nu erau administrate dupa operatie existand credinta ca, daca animalul nu simtea durere, el ar putea fi prea activ si evantual ar putea sa isi smulga sau rupa suturile in timpul jocului. Aceasta abordare nu mai este insa acceptata in acest moment iar animalele de companie primesc acum medicamente pentru durere inainte de orice interventie chirurgicala. Medicamentele pentru durere trebuie administrate fie ca este vorba de proceduri minore, cum ar fi cateva suturi sau de interventii mai invazive: cum ar fi castrarea sau sterilizarea sau opretaiile ortopedice.

Antiinflamatoarele nesteroidiene

O clasa de medicamente prescrisa frecvent dupa operatii sau pentru durerile cronice este reprezentata de medicamentele anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS). Acestea contribuie la reducerea inflamatiei, ceea ce la randul sau, reduce durerea. Unii proprietari sunt ingrijorati cu privvire la efectele secundare ale acestor medicamente la caini. Acesta este motivul pentru care aceste medicamente trebuie administrate doar la recomandarea si sub stricta supraveghere a medicului veterinar. Efectele secundare sunt rare, dar, daca acestea sunt observate, medicul veterinar va incerca un nou tratament.

Medicamentele de uz uman

Nu administrati cainelui medicamente pentru uz uman destinate controlului durerii, cu exceptia cazului inc are acestea au fost prescrise de medicul veterinar. Recomandarile specialistilor pentru durerile cronice, cum ar fi cea cauzata de artrita ar fi: scaderea in greutate, terapia fizica, administrarea de medicamente de protectie a cartilajelor si alte terapii, ce pot fi efectuate in cabinetele veterinare pentru reducerea durerii. Acupunctura veterinara este de asemenea o terapie cu rezultate benefice in ameliorarea durerii in multe cazuri.
Desi cainele nu se poate plange, asigurati-va ca aveti grija de sanatatea si bunastarea acestuia si oferiti-i posibilitatea de a fi tratat de catre un medic veterinar si de a primi o ingrijire speciala.

Last modified onThursday, 10 October 2019 10:35
Veterinarul Pet

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin si iubesc animalele de companie. 

Website: www.pet.veterinarul.ro