Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Constipatia la pisici sau megacolonul la pisici

Constipatia reprezinta incapacitatea de a defeca normal, rezultand retentia de fecale sau/si uscarea si indurarea excesiva a acestora.  

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce sasaie pisica

Ati auzit vreodata pisica suierand sau sasaind la cineva cand intra in casa sau pisica dvs. fuge si se ascunde?  Desi e posibil ca acest comportament sa nu aiba nici un sens pentru dvs, pisica incearca sa comunice. Cand pisica se ascunde, face acest lucru pentru a fi in siguranta si pentru a sta la cald iar cand pisica suiera sau sasaie spune: „Inapoi, acesta este spatiul meu personal!”. 

Ascunsul face pisicile sa se simta in siguranta. In salbaticie, pisicile vaneaza singure. Depinde de capacitatea de a se ascunde, pentru a supravietui, nu numai atunci cand vaneaza, ci si pentru a se ascunde de pradatori. Pisicilor le place caldura iar spatiile mici le ajuta sa isi pastreze caldura corporala. Aceste spatii sunt de asemenea, mai usor de aparat. Cu toate acestea, pisicile doresc intotdeauna si o iesire de urgenta. De aceea, pisica adora punga de hartie, cosul sau cutia de carton pe care tocmai ati despachetat-o. 

Conceptii gresite despre sasait

Sasaitul pisicilor este frecvent interpretat gresit. Contrar majoritatii parerilor, suieratul/sasaitul nu este un comportament agresiv si nici un este in general aratat de o pisica agresiva. Suieratul este un gest defensiv. Acest comportament apare atunci cand o pisica se simte amenintata in orice fel. Suieratul este un mod de a evita o confruntare fizica. In dinamica pisica contra pisica si in agresivitatea dintre pisici, pisica care suiera este aproape intotdeauna pisica victima sau cea care trebuie urmarita sau antagonizata. Suieratul este pur si simplu o expresie emotionala a disconfortului, fricii sau stresului. O pisica care suiera se simte amenintata, nesigura si incofortabila. Conceptia gresita este ca pisica care suiera „tachineaza” sau „batjocoreste” cealalata pisica, caine sau persoana. 

Ce spune pisica ta cand suiera?

Suieratul este pur si simplu o expresie a emotiei: „Sunt suparata”, „ma simt amenintata”, „ma simt incomod” sau „ma sperii”. Fie ca pisica suiera personalul veterinar din cabinet sau un nou venit in familie, trebuie sa stii ca pisica se simte vulnerabila, amenintata sau in nesiguranta. 

Daca incercati sa „aplicati o corectie” pisicii sau sa o pedepsitiveti inrautati o situatie deja infricosatoare si in plus, veti supara pisica. 

Ce ar trebui sa faceti daca pisica suiera sau se ascunde?

Oferiti-i spatiu. Nu incercati sa va tineti pisica contra vointei ei sau sa o mangaiati. Lasati pisica sa se simta in siguranta. Nu o priviti fix. Permiteti-i sa se ascunda. Dati-i timp. Pisicile au nevoie de cateva ore pentru a se calma, nu cateva minute. Cand este calma, oferiti-i hrana preferata sau iarba matei. Nu priviti pisica direct in ochi si apropiati-va din lateral. Este mai putin amenintator asa. 

Evident, exista multe lucruri sau situatii care pot supara sau ii pot provoca un disconfort pisicii. Fiind constient de faptul ca atunci cand pisica suiera se simte amenintata, ii este frica sau pur si simplu se simte incomod, poti schimba modul in care interpretzi comportamentul si te poti adapta mai usor situatiei. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: « Alergii comune la pisici