Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pisica are febra

Un nas cald, uscat sau urechile calde nu indica febra la pisici. Singura cale de a fi sigur de prezenta febrei este de a-i lua practic temperatura pisicii. Temperatura normala a corpului la pisici este mai mare decat la oameni. Intervalul normal este de la 38°C la 39°C.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Pierderea apetitului la pisica

Apetitul fiecaruia fluctueaza oarecum de la o zi la alta. Totusi, daca pisica dumneavoastra  nu mananca timp de 24 de ore, poate fi o problema serioara de sanatate. Hiporexia este un simptom reprezentat de un consum redus de hrana, in timp ce anorexia reprezinta lipsa totala a consumului de hrana. Fiecare stare indica prezenta unei tulburari emotionale sau psihologice. Tulburarile emotionale...

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep sa sforaie pe la ora patru dimineata, scotand un sunet ca de fierastrau pe perna, langa dvs.

Pisicile care sforaie, nu atat de intalnite ca si cainii sforaitori, scot astfel de sunete, de obicei ca urmare a unei obstructii partiale a cailor aeriene superioare. Sunetul cu vibratie joasa, numit si stertor, rezulta de obicei din interferenta unui tesut moale sau a unui lichid cu trecerea lenta a aerului la nivelul narilor sau gatului. Exact ca la oameni, poate fi datorat doar pozitiei si sa fie relativ inofensiv, dar in unele cazuri, sforaitul poate indica o problema medicala.

Sunt unele pisici predispuse sforaitului?

Asemenea corespondentilor lor canini cu nas turtit, rasele de pisici cu fata plata, precum Persanele si Himalaienele, sunt adesea predispuse sindromului respirator brahicefalic. Cu alte cuvinte, conformatia faciala adorabila nu se obtine, din pacate, fara vreun fel de compromis respirator. Acest lucru inseamna, de exemplu, ca narile acestora sunt mai inguste decat in mod normal, sau ca palatal moale se extinde prea mult. Desi aceste probleme pot sa nu constituie decat in putin suflu nazal nocturn, interventia chirurgicala poate fi necesara pentru ameliorarea respiratiei pisicii. Bine inteles, obezitatea pisicilor poate, de asemenea, exacerba problemele respiratorii deja existente, deci mai exista si alte motive pentru a va feri pisica de obezitate.

Cand trebuie sa apelati la ajutorul veterinarului?

Atunci cand sforaitul nu pune probleme serioase pisicii, nu este necesar sa faceti nimic. Dar, daca pisica prezinta dificultati in respiratie si daca incearca sa compenseze deficitul respirator prin mentinerea gurii deschisa sau prin extinderea gatului si capului in fata, chemati medicul veterinar urgent. Alte semne care sugereaza o problema mai sunt: scurgeri nazale (din una sau ambele nari), tumefiere faciala, stranut, tuse sau schimbarea vocii.

In mod obisnuit, veterinarul va examina amanuntit pisica si va recomanda cateva radiografii, pentru localizarea problemei. Daca starea pisicii este stabila, veterinarul mai poate sugera sedarea sau anestezia generala a animalului, in scopul examinarii detaliate a narilor si gatului. Pe langa sindromul respirator brahicefalic, alte cauze posibile ale sforaitului mai pot include:

 • corpuri straine;

 • polipi sau alte formatiuni moi;

 • inflamatie;

 • infectii bacteriene sau fungice;

 • traumatisme;

 • paralizie laringiana.

Cum se trateaza sforaitul pisicilor?

Tratamentul depinde de cauza. Din fericire, de cele mai multe ori, sforaitul pisicilor este relativ inofensiv, si nu necesita nimic altceva decat o investitie in dopuri de urechi, pentru proprietar.

Ultima modificareJoi, 29 Iunie 2017 11:24
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire