Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pisica are febra

Un nas cald, uscat sau urechile calde nu indica febra la pisici. Singura cale de a fi sigur de prezenta febrei este de a-i lua practic temperatura pisicii. Temperatura normala a corpului la pisici este mai mare decat la oameni. Intervalul normal este de la 38°C la 39°C.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Pierderea apetitului la pisica

Apetitul fiecaruia fluctueaza oarecum de la o zi la alta. Totusi, daca pisica dumneavoastra  nu mananca timp de 24 de ore, poate fi o problema serioara de sanatate. Hiporexia este un simptom reprezentat de un consum redus de hrana, in timp ce anorexia reprezinta lipsa totala a consumului de hrana. Fiecare stare indica prezenta unei tulburari emotionale sau psihologice. Tulburarile emotionale...

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

De ce pisica mea sforaie?

De ce pisica mea sforaie?

Cine poate rezista materialelor video cu pisoi care sforaie? Insa, probabil nu sunt la fel de simpatici atunci cand incep...

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce miorlaie pisica  

Pisica ta miorlaie asurzitor, miauna, vocalizeaza sau scoate zgomote pe care nu le intelegi? Iata cateva explicatii precum si cateva sugestii pentru a reduce acest comportament!

De ce miorlaie sau miauna pisica?

Miorlaitul excesiv ( sunetele pe care le scoate de parca ar vorbi) pot fi destul de ingrijoratoare pentru un iubitor de pisici. Exista mai multe motive pentru care pisica scoate aceste zgomote:

  • anumite rase, precum Siamezele, sunt mai susceptibile de a vocaliza decat alte rase.
  • unele pisici sunt surde (cel mai adesea pisicile albe cu ochi albastri) si vocalizeaza mai mult, deoarece nu aud zgomotul.
  • este posibil ca pisica sa fi primit mai multa atentie cand era pui, atunci cand vocaliza.
  • unele pisici dezvolta acest comportament atunci cand imbatranesc.
  • pisicile „vorbesc’ mai mult cu oamenii decat o fac intre ele. Se pare ca oamenii nu observa comunicarea intre pisici. Noi am facut pisicile vocale, pentru ca la asta raspundem noi. A fi mai constient la celelalte metode de comunicare ale pisicilor ar putea ajuta. Pisicile „vorbesc” numai atunci cand nu vedem ce incearca sa transmita. Problemele medicale care duc la durere sau alte anomaliii fizice, cum ar fi hipertensiunea arteriala, pot determina o pisica sa vocalizeze mai mult.

Ce ar trebui sa fac daca pisica miorlaie excesiv?


Programati o consultatie la cabinetul veterinar. Pentru pisicile de peste opt ani, pot fi necesare analize de sange, inclusiv nivelul hormonului tiroidian, analiza urinei deoarece boala hipertiroidiana este adesea responsabila pentru miorlait (mai ales daca are loc noaptea tarziu). De asemenea ar trebui masurata tensiunea arteriala, deoarece tensiunea arteriala crescuta si miorlaitul sunt legate.
Daca toate cauzele fizice au fost inlaturate, urmatorul lucru de facut este ca medicul veterinar sa faca o evaluare comportamentala amanuntita. Discutati problemele de comportament cu medicul veterinar. O evaluare comportamentala implica o discutie despre momentul in care pisica miorlaie si despre ce ai incercat sa faci pentru a opri acest comportament. Va trebui sa ii spuneti medicului veterinar si despre modul in care pisica dvs interactioneaza cu alte pisici, caini si oameni din familie.

Poate pisica dvs sa se confrunte cu anxietate si sa aiba nevoie de ajutor pentru relaxare?

Utilizati dispozitive inteligente pentru a inregistra audio si video comportamentul pentru vizita la veterinar.
Sprayati produse pe baza de feromoni speciali pentru pisici. Aceste produse ajuta la scaderea anxietatii pisicii. Programeaza sesiuni de joaca cu pisica ta. Folositi jucarii interactive, cum ar fi o undita cu pene sau o minge. Asigurati-va ca aveti cate o jucarie noua in fiecare zi si ascundeti jucariile din zilele anterioare. Acest lucru poate ajuta pisica sa consolideze un comportament bun si sa astepte cu nerabdare sesiunile de joaca. Achizitioneaza un copac pentru pisici si alte jucarii pe care se pot catara sau isi pot ascuti ghearele. Majoritatea pisicilor adora copacii pentru pisici. Acest lucru ajuta la scaderea nivelului de stres si la scaderea comportamentului nedorit. Rasplateste pisica cu recompensele ei preferate atunci cand este linistita. Pisica va invata ca atunci cand este linistita primeste tot felul de bunatati. Pleaca, fara sa reactionezi atunci cand pisica miorlaie pentru a arata ca acest comportament nu atrage atentia pe care o cauta. Miorlaitul si mieunatul pot fi deranjante pentru un iubitor de pisici. Cu multa rabdare si perseverenta, este posibil sa limitati sesiunile de vocalizari nedorite ale pisicii!
Mult succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire

X

Tocmai v-am redirecționat către o altă pagină!

Pagina pe care ați accesat-o (/pet/index.php/de:ce-miorlaie-pisica) nu există pe site-ul nostru, și astfel v-am redirecționat pe această pagină care este similară celei accesate de dvs. Sperăm să fi ghicit corect, vă rugăm să nu ne învinuiți, suntem doar niște calculatoare ;). Alte pagini similare: