Log in
  1. Despre Rozatoare:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Porcusorii de Guineea si copiii

Porcusorii de Guineea si copiii

Copiii si porcusorii de Guineea pot fi prieteni foarte buni. Dar trebuie sa va intrebati daca acestia sunt suficient de...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

De ce iepurele meu isi mananca fecalele

Toate erbivorele mici, inclusiv iepurii, practica coprofagia, adica ingerarea fecalelor.

De multe ori, nici nu realizati ca iepurele face acest lucru, deoarece este posibil ca acesta sa-si aplece capul pentru a avea acces la aceste fecale bogate in nutriente sau „cecotrope” in momentul in care acestea sunt eliminate de la nivelul anusului. Iepurii trebuie sa isi ingere cecotropele sau „fecalele de noapte” pentru a-si mentine nivelul adecvat de proteine si vitamine. Cecotropele sunt produse prin fermentarea mancarii in cecum, o parte a tractului digestiv de la iepure. Acestea au mai multe proteine, mai putine fibre si niveluri ridicate de vitamine precum B-uri decat fecalele tipice de iepure, pe care le-ati putea vedea in litiera sau in cusca iepurelui. 

Iepurii pot de asemenea sa-si manance fecalele uscate sub forma de bile. Desi acest comportament al iepurelui poate fi deranjant pentru dumneavoastra, trebuie sa intelegeti ca cecotropia este normala si este extrem de importanta pentru sanatatea animalului dvoastra de companie. Nu ar trebui sa preveniti ingerarea cecotropelor si din moment ce acestea sunt eliminate doar o data pe zi, exista o sansa minima de a fi consumate in exces. 

Last modified onMonday, 19 November 2018 14:58
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire