Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce doarme cainele toata ziua?

 Cainii tind sa doarma mult; daca trebuie sa fiti ingrijorat despre orele pe care le petrece cainele dormind si daca acesta este un semn de ingrijorare pentru sanatate, cel mai bine este sa intelegeti intai cat de des dorm cainii in functie de varsta si nivelul lor de activitate.

Cainii care muncesc (de exemplu cainii care sunt folositi la cautari si la actiunile de salvare) vor dormi de obicei mai putin decat cei care nu au acelasi nivel de lucru. Daca stabiliti ca animalul dumneavoastra doarme mai mult decat este normal, exista o varietate de motive pentru odihna suplimentara.

Acestea includ:

 • plictiseala,
 • depresia,
 • hipotiroidismul,
 • diabetul,
 • bolile infectioase.

In cazul in care cainele dumneavoastra doarme mai mult decat trebuie raportat la varsta pe care o are si nivelul de activitate, seriozitatea acestui lucru va depinde de cauza lui. Acesta ar putea dormi excesiv ca rezultat al plictiselii, fara sa experimenteze probleme de sanatate, nivelul sau de odihna nefiind o problema serioasa (desi veti dori sa faceti niste pasi pentru a atenua plictiseala sa). Daca el doarme atat de mult ca si rezultat al diabetului sau al altor boli, atunci somnul sau indica o problema potential serioasa de sanatate.


De ce apare somnul la caini

Motivul pentru care cainele doarme atat de mult va depinde de cauza sa.

De exemplu: plictiseala, in special la cainii care nu muncesc, acestia putand dormi ca rezultat al lipsei de activitate. Daca dumneavoastra credeti ca animalul este plictisit, puteti sa va asigurati ca are suficienta stimulare pe parcursul zilei; acest lucru se poate stabili prin plimbarea lui si oferirea unor jucarii. Daca el este ocupat pe parcursul zilei, el va sta treaz si va dormi noaptea.

Depresia

Aceasta problema ar putea fi rezultatul unui dezechilibru chimic la nivelul creierului cainelui, desi este deseori rezultatul unei schimbari bruste a situatiei cainelui; de exemplu, o mutare sau o pierdere a altui animal sau persoane din viata lor.

Alte simptome ale depresiei sunt

 • nivelul scazut de activitate,
 • letargia,
 • apetitul scazut si
 • pierderea greutatii.

Hipotiroidismul

In momentul in care glanda tiroida a cainelui nu secreta suficienti hormoni T3 si T4, functia metabolica va scadea. De obicei, acesta este un raspuns autoimun in care sistemul imun va ataca tiroida, desi poate fi rezultatul unei alte probleme de sanatate precum cancerul. Cand functia metabolica a cainelui scade, aceasta va conduce la incetinirea intregului organism.

Cand acest lucru apare, ati putea observa

 • cresterea in greutate,
 • anemia,
 • pierderea parului,
 • tulburari ale pielii si blanii,
 • o scadere a ritmului cardiac si
 • o intoleranta la vremea rece. 

Diabetul.

Simptomele diabetului la caini includ oboseala, letargia, setea crescuta, urinarea frecventa, pierderea in greutate si ocazional pierderea vederii. La fel ca si la diabetul uman, injectiile cu insulina sunt tratamentul necesar. Anumite rase, alaturi de animalele care sunt obeze, prezinta un risc crescut pentru acesta conditie. 

Bolile infectioase.

Anumite boli infectioase pot conduce la cresterea nivelului de somn sau a letargiei la caine. Acestea includ rabia, jigodia, parvovirusul, febra Rocky Mountain si boala Lyme. De obicei, bolile infectioase apar si cu alte simptome, ceea ce va ajuta medicul veterinar sa stabileasca un diagnostic.


Ce trebuie sa faceti in cazul in care cainele doarme mult.

Ar trebui sa observati daca dormitul mai mult decat de obicei este normal pentru varsta lui si nivelul lui de activitate si va trebui sa contactati medicul veterinar pentru a programa o examinare. Medicul veterinar va examina cainele pentru a determina daca exista o problema de sanatate care cauzeaza somnul excesiv. Veti fi intrebat despre schimbarile sau simptomele care le-ati observat la cainele dumneavoastra si in functie de ce s-a observat, testarile aditionale ar putea fi necesare. Testarea sangelui va stabili daca nivelurile glucozei si ale enzimelor hepatice din sange sunt crescute, ceea ce poate indica diabetul. O analiza a urinei poate arata prezenta glucozei si a corpilor cetonici in urina, ceea ce poate indica de asemenea diabetul. Daca nivelul de hormon tiroid din sangele cainelui este scazut, acest lucru sugereaza hipotiroidismul. Un test de stimulare al TSH-ului poate fi utilizat pentru a confirma diagnosticul. Testele de sange pot de asemenea sa ajute la diagnosticul bolilor infectioase pe care cainele le-ar putea avea. Ar trebui excluse toate problemele de sanatate, medicul veterinar luand in considerare stilul de viata si orice schimbari recente ale situatiei cainelui, moment in care se ia in calcul daca depresia sau plictiseala conduc la dormitul excesiv.

Preventia somnului excesiv.

Puteti preveni dormitul excesiv datorat plictiselii prin oferirea jucariilor cainelui pentru a se juca si pentru a avea activitate; de exemplu, puteti sa il plimbati de mai multe ori pe zi pentru a va asigura ca primeste exercitiul si stimularea pe care o doreste. O dieta bine echilibrata este importanta pentru sanatatea cainilor si veti dori sa faceti tot ce puteti pentru a-l ajuta sa asi mentina greutatea potrivita. Este important sa duceti cainele la medicul veterinar pentru verificari periodice pentru ca orice ingrijorare cu privire la sanatatea acestuia sa fie observata si adresata inainte de a se inrautati.

Ultima modificareJoi, 10 Mai 2018 20:13
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire