Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

In unele cazuri, cainii isi ling bland una sau ambele labute, dar in alte cazuri cainii vor ajunge atat de departe incat isi vor roade propriile degete, lucru care poate fi ingrijorator pentru orice proprietar.

Ar trebui sa fiti ingrijorati?

Pe scurt, raspunsul este da. Ar trebui sa consultati intotdeauna un medic veterinar cu privire la acest comportament, in special daca acesta apare brusc, persista o perioada lunga de timp sau daca este acompaniat de inrosire, inflamare, miros, sangerare, schiopatare si alte semne posibile ale durerii si infectiei. Desi majoritatea cainilor exprima acest comportant ocazional din motive necunoscute, unii caini sunt predispusi la a se linge sau in a-si roade membrele excesiv.

In aceste cazuri, membrele (in special la cainii de culoare deschisa), vor arata adesea colorate in roz sau brun, ceea ce poate fi rezultatul unui contact cronic cu pigmetii porfirinici gasiti in saliva. Posibilele cauze care determina cainele sa se linga si sa roada brusc Sunt o multitudine de motive pentru care cainele ar putea sa se linga sau sa isi roada brusc membrele, includiv plagile prin intepare ale degetelor sau pernutelor, fracturi ale ghearelor sau degetelor, arsuri, bataturi (in special la ogarii englezi cenusii) si corpi straini care pot fi gasiti intre degete, precum capusele, aristele si ghimpii. Cainii vor exprima de asemenea acest comportament si datorita altor cauze, mai serioase, precum chisturile interdigitale, tumorile si alte tipuri de cancer, boala alergica a pielii si boala autoimuna a lojelor ghearelor sau a pernutelor de la membre.

Posibilele cauze ale linsului si rosului cronic

Boala alergica a pielii este motivul cel mai comun pentru care cainii se ling si isi rod membrele intr-un mod cronic. Alergiile alimentare, in particular, sunt in general de vina, iar infectiile secundare fungice sau bacteriene pot exacerba acest comportament. Multi caini care se ling si care isi rod membrele pentru perioade lungi de timp vor face acest lucru datorita faptului ca aparent se simt bine. In aceste cazuri, medicii veterinari vor cauta cauza unei boli care nu are legatura cu comportamentul si care a fost initial declansata de un comportament obsesiv. De exemplu, cainii cu granuloame de lins – rani cauzate de lingerea excesiva a varfului membrelor si a membrelor posterioare – ar putea fi initial atrasi spre a se linge in zona respectiva datorita unei accidentari, a unei simple mancarimi sau a unei reactii la un alergen. Cu privire la cauza, daca observati ca apare comportamentul de a se linge si de a-si roade membrele la cainele dumneavoastra, consultati un medic veterinar, in special pentru ca majoritatea acestor cazuri sunt tratabile daca sunt prezentate timpuriu.

Ultima modificareJoi, 06 Octombrie 2016 15:29
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Cabinetele veterinare din zona dvoastra.