Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce bea atat de multa apa cainele meu?

Ca sa putem explica de ce bea atat de multa apa cainele, trebuie sa intelegem mai intai ce inseamna consumul excesiv de apa.


Este normal pentru cainele dvs. sa bea un pic mai multa apa decat de obicei uneori, ca de exemplu atunci cand ii este cald sau dupa o sedinta prelungita de aport. Totusi, este anormal ca animalul dvs. sa consume o cantitate excesiva de apa mereu. Cantitatea normala de apa pe care o bea un caine sanatos este de aproximativ 50-60 mL per kilogram per zi. De exemplu, un caine care cantareste aproximativ 10 kg ar trebui sa bea intr-o zi vreo 4 cesti de apa. Aceasta cantitate poate varia in functie de umiditate, de temperatura aerului si de nivelul de activitate al animalului, insa nu trebuie sa depaseasca 80 mL/kg/zi. Consumul excesiv de apa (polidipsia) este in general acompaniata de poliurie, adica de urinare excesiva. Aceste simptome apar frecvent, dar pot fi o manifestare a mai multor probleme medicale.

O parte dintre acestea includ: 

 • sindromul Cushing,
 • o concentratie prea mare de calciu in sange,
 • afectiuni hepatice,
 • diabet,
 • afectiuni renale,
 • consum de medicamente.


De ce apare la caini consumul excesiv de apa?

Sindromul Cushing

Acesta mai poarta si numele de hiperadrenocorticism, care apare frecvent la cainii ce depasesc varsta de 7 ani. Este cauzat de cresterea concentratiei de cortizol (ACTH) secretat de glandele suprarenale. Cel mai adesea, reprezinta o afectiune congenitala. Exista anumite rase care sunt mai susceptibile la sindromul Cushing, inclusiv: Beagle, Boston terrier terrier, Boxer, Teckle, Poodle pitic.

Concentratia crescuta de calciu din sange

Hipercalcemia (concentratia crescuta de calciu) poate fi cauzata de mai multe afectiuni diferite, precum limfosarcomul, hiperadrenocorticismul, hiperparatiroidismul primar si insuficienta renala cronica, cancerul fiind cea mai frecventa dintre cauze. Hipercalcemia este toxica pentru intregul organism si poate avea efecte letale asupra sistemului cardiovascular, asupra sistemului nervos si asupra rinichilor, in functie de viteza cu care calciul se acumuleaza in organism si de perioada de timpul in care acest proces s-a desfasurat. Unele dintre simptomele care trebuie urmarite sunt reprezentate de pierderea apetitului, voma, constipatie si confuzie.

Afectiunile hepatice

Orice tip de leziune aparuta la nivelul ficatului poate genera o scadere a productiei de uree si o crestere a productiei de cortizol si renina. Hepatita, cancerul si alte tumori reprezinta principalele cauze ale afectiunilor hepatice la caini. Daca pielea si mucoasa oculara a cainelui dvs. prezinta o tenta galbuie, trebuie sa duceti animalul imediat la veterinar. Unele dintre celelalte simptome sunt reprezentate de voma, diaree, scadere in greutate, letargie si lipsa apetitului.

Diabetul

Cainii pot suferi de diabet chiar daca nu se hranesc cu alimente dulci. Este cel mai probabil cauzat de o afectiune congenitala. Exista doua tipuri de diabet, care sunt reprezentate de: Diabetul zaharat implica functionarea anormala a pancreasului si a procesului de reglare a glicemiei. Acest tip de diabet este frecvent la caini. Diabetul insipid reprezinta o afectiune rara cauzata fie de o scadere a productiei de hormon antidiuretic (ADH), numita diabet insipid central, fie de o rezistenta a rinichilor la ADH, numita diabet insipid nefrogen. Afectiunile renale Exista numeroase tipuri diferite de afectiuni renale care pot cauza insuficienta renala, precum insuficienta renala cronica, displazia renala, boala rinichilor polichistici si chisturile renale. Anumite simptome obisnuite, in afara de cresterea intensitatii setei, mai includ cresterea frecventei si volumului de urinare, pierderea apetitului, retentia de fluide si febra. Unii caini sunt mai susceptibili la bolile renale, care includ: Poodle, Wheaten Terrier cu blana moale, Shih-tzu, Samoyed, Elkhound Norvegian, Schnauzer Pitic, Lhasa Apso, Keeshond, Doberman Pinscher, Cocker Spaniel, Chow Chow, Bedlington Terrier, Malamut de Alaska.

Uzul de medicamente

Anumite medicamente, precum diureticele (furosemid), antiinflamatoarele (prednison) si anticonvulsivele (fenobarbital) pot cauza cainelui sete excesiva. Ar trebui sa verificati si efectele secundare din prospectul oricaror medicamente pe care le-ati administrat cainelui, pentru a vedea daca polidipsia se afla printre acestea.


Ce sa faceti daca vedeti ca animalul dvs. bea prea multa apa


Daca cainele dvs. bea mai multa apa decat de obicei timp de mai mult de o zi sau doua, ar trebui sa contactati medicul veterinar. Cainele va necesita o vizita la veterinar pentru niste analize de sange, examene imagistice, urinanaliza sau alte teste de diagnostic pentru determinarea cauzei problemei.

Prevenirea hidratarii excesive

Pentru prevenirea hidratarii excesive la caini, trebuie sa va asigurati ca nu va hraniti animalul cu o hrana cu un continut prea mare in sare (sodiu) si ca nu ii oferiti resturi de la masa dvs., care pot contine o cantitate mare de sare. in cazul sindromului Cushing, diabetului si afectiunilor renale, de obicei nu puteti face nimic pentru a preveni aceste boli, deoarece acestea sunt in general congenitale. Cel mai eficient mod de a preveni toate aceste afectiuni este acela de a va duce cainele la veterinar cel putin o data pe an pentru a fi verificat. Depistarea oricarei probleme din timp poate duce la o evolutie mai favorabila a acesteia.

Ultima modificareMiercuri, 10 Iulie 2019 09:55
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire