Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cum sa ii asiguri o digestie optima cainelui tau in 3 pasi

(P)  Este nevoie să alegeți cu atenție hrana animalului dvs. întrucât aceasta reprezintă combustibilul de bază al organismului. Un raport echilibrat al vitaminelor, mineralelor, proteinelor și carbohidraților complecși va asigura animalului o serie întreagă de beneficii pentru menținerea sănătății. Hrana de calitate scăzută suprasolicită toate funcțiile organismului și favorizează instalarea obezității.

Câinele poate dezvolta tulburări digestive care pot declanșa ulterior bolilor cronice. Cu cât dieta este mai dezechilibrată cu atât sistemul imunitar al câinelui va fi mai slăbit și nivelul de energie mai scăzut. Evitați să-i oferiți animalului hrană, recompense sau diferite alimente destinate consumului uman înainte de a primi afizul medicului veterinar sau a unui trainer specializat în nutriție canină. Este posibil ca uneori să fiți tentat să răsplătiți câinele cu resturi de pe masă, delicatese, fructe sau legume. Acestea pot avea însă efect alergen sau chiar toxic.

Mai jos este o listă cu beneficii ale hranei premium:

 1. Echilibrează digestia și ajută la vindecarea unor afecțiuni prezente

Mâncarea de calitate slabă, bogată în ingrediente procesate (de ex. carbohidrații sau soia texturata) are un impact negativ asupra sistemului digestiv. Acesta nu va fi capabil să proceseze corect hrana ceea ce va duce la apariția problemelor gastrointestinale, funcționării deficitare a intestinului subțire și, evident, un surplus de reziduuri. Câinele este un animal carnivor iar tractul digestiv al acestuia este scurt. Alimentele vegetale au nevoie de un timp mai mare de digestie în comparație cu cele animale. Acesta este motivul pentru care vegetalele sunt mai bine digerate de animalele omnivore sau erbivore a căror tract digestiv este mai lung.

Proteinele pe bază de carne numite și proteine animale reprezintă ingredientul principal atunci când vine vorba de mâncarea premium. Acestea au un profil de aminoacizi care este considerat o proteină completă pentru câini. Proteinele vegetale sunt incomplete întrucât profilul aminoacizilor esențiali nu oferă toți nutrienții necesari menținerii unui organism sănătos. Așadar, alegeți să hrăniți câinele cu mâncare ce conține în mare parte proteine animale.

 1. Asigură asimilarea corectă a substanțelor nutritive și evitarea apariției malabsorbției

Medicii veterinari semnalează numeroase cazuri de malnutriție în rândul animalelor de companie. Aceasta se datorează inflamației de la nivelul sistemului digestiv fapt care generează o rata scăzută de absorbție a nutrienților din hrană. Malabsorbția la nivel intestinal este definită drept incapacitatea sistemului digestiv de a absorbi în mod corespunzător substanțele nutritive. Câinele poate experimenta și durere la nivelul membranelor abdominale. Permeabilitatea intestinului subțire favorizează apariția alergiilor și intoleranțelor alimentare (ex. gluten). 

 1. Ajută la refacerea organismului

Bacteriile sau virușii reprezintă cauza apariției tulburărilor digestive. Există o serie de semnale care indică prezența unei infecții gastrointestinale cum ar fi: refuzul mâncării, diareea sau vărsăturile. 

Înainte de ajunge la medicul veterinar puteți ajuta câinele oferindu-i acasă tratament cum ar fi: o hrană de calitate, ușor de digerat, apă proaspătă, odihnă și plimbări scurte. De asemenea, sunt recomandate și suplimente cu probiotice pentru a susține refacerea florei intestinale.

În cazul în care observați că animalul manifestă periodic probleme digestive este cazul să evaluați calitatea hranei oferită acestuia. Acordați o atenție specială ingredientelor și sursei de proveniență. De asemenea, este important raportul optim al nutrienților. 

O digestie optimă este esențială atât pentru menținerea echilibrului  în ceea ce privește fluidele și sărurile din organism cât și pentru asimilarea de substanțe nutritive necesare satisfacerii funcțiilor corpului.

Acest articol este sponsorizat. Responsabilitatea privind autencititatea informatiilor ii revin bonacibo.ro. 

Ultima modificareMarți, 06 Octombrie 2020 20:28
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire