Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Comportamentul agresiv la caini este cel mai adesea cauzat de frica  

Un studiu realizat de Universitatea Helsinki ofera o noua perspectiva asupra cauzelor comportamentului agresiv la caini. Pe baza unui set de date de la peste 9000 de caini, cercetatorii au descoperit ceea ce deja se banuia: comportamentul agresiv este cel mai adesea declansat de frica. 

Maraitul, latratul si muscatura sunt toate semne de agresivitate la caini, dar aceleasi gesturi sunt folosite si pentru comunicare in situatii neagresive, cum ar fi in timpul jocului. Este important sa recunoastem cand agresivitatea unui caine este excesiva si reprezinta o amenintare atat pentru oameni cat si pentru animale. 

„Intelegerea factorilor care stau la baza comportamentului agresiv este importanta. In ce fel de circumstante apare un comportament agresiv si care este motivul cainelui pentru un astfel de comportament? La cainii de familie, comportamentul agresiv este nedorit, in timp ce unii caini cu atributii oficiale sunt de asteptat sa aiba capacitatea de agresivitate. In acelasi timp, agresivitatea poate fi cauzata de probleme de bunastare, cum ar fi durerea cronica”, a explicat co-autorul studiului, Salla Mikkola. 

Cercetatorii au investigat agresivitatea fata de proprietarii de caini si de oamenii necunoscuti pe baza mai multor factori de risc. 

„Frica cainilor avea o legatura puternica cu comportamentul agresiv, cainii infricosatori fiind de multe ori predispusi sa se comporte agresiv”, a spus Mikkola. 

„Mai mult decat atat, cainii mai in varsta erau mai predispusi sa se comporte agresiv decat cei mai tineri. Unul dintre potentialele motive care stau la baza acestui fapt poate fi durerea cauzata de o boala. Deficienta simturilor poate contribui la ingreunarea observarii persoanelor care se apropie, iar raspunsurile cainilor la situatii bruste pot fi agresive”. 

Desi cainii mici sunt mai predispusi sa devina agresivi in comparatie cu cainii mai mari, comportamentul lor nu este de obicei considerat amenintator. Ca urmare, cercetatorii au descoperit ca agresivitatea nu este adesea abordata la cainii mici. 

Rezultatele indica faptul ca masculii sunt mai agresivi decat femelele, indiferent daca au fost castrati sau nu. Studiul a relevat, de asemenea, ca acei caini care petrec timp in compania altor caini se comporta mai putin agresiv. 

„In cazul cainilor predispusi la un comportament agresiv in prima instanta, stapanii  ar putea sa nu isi doreasca neaparat sa isi asume riscul conflictelor cu un alt caine”, a spus Mikkola. 

Expertii au descoperit diferente semnificative in comportamentul agresiv inter diferitele rase de caini, care pot indica o cauza genetica. 

„In setul nostru de date, cainele Collie cu parul lung, Pudelul (Toy, Miniature, Standard) si Schnauzerul Mini au fost cele mai agresive rase. Studiile anterioare au aratat teama la Collie cu par lung, in timp ce celelalte doua rase s-au dovedit a exprima un comportament agresiv fata de persoanele necunoscute”, a spus profesorul Hannes Lohi. 

„Asa cum era asteptat, rasele populare de Labrador Retriver si Golden Retriever au fost la cealalta extrema. Persoanele care doresc sa isi ia un caine ar trebui sa se informeze cu privire la backgroundul si nevoile rasei. In ceea ce priveste crescatorii, acestia ar trebui, de asemenea, sa acorde atentie caracterului parintilor, deoarece atat frica cat si comportamentul agresiv sunt mostenite”. 

Studiul este publicat in Scientific Reports. 

Ultima modificareMiercuri, 26 Ianuarie 2022 10:32
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire