Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Ce trebuie si ce nu trebuie sa faci pentru a preveni infestarea cu purici si capuse

Prevenirea infestarii cu purici si capuse este foarte importanta. Puricii pot provoca mancarime locala, alergii, anemie, pot transmite anumite boli, unele extrem de periculoase pentru oameni. Capusele sunt si ele extrem de periculoase, ele putand provoca boli care pun viata cainilor in pericol: cum ar fi boala Lyme, Ehrlichioza, Babesioza si febra Rocky Mountain. 

Iata cateva lucruri pe care puteti sa le faceti si cateva pe care ar trebui sa evitati sa le faceti, daca doriti sa va protejati prietenii blanosi de purici si capuse: 

Ce trebuie sa faceti

 • Utilizati in medicament de preventie impotriva puricilor si capuselor prescris de medicul veterinar. Medicamentele care nu sunt recomandate de medicul veterinar pot fi ineficiente sau, in unele cazuri periculoase pentru animalul dvs de companie. 
 • Fa o dezinsectie in toata casa, daca observi ca pisica sau cainele tau are purici. Puricii nu traiesc pe animalul tau de companie, ci traiesc in casa ta si trec in blana animalului cand au nevoie de hrana. 
 • Deparazitati animalul de companie tot timpul anului, asa cum va recomanda medicul veterinar. Iernile sunt acum mult mai blande si mai calde iar puricii si capusele sunt prezenti acum si in acest anotimp. 
 • Alegeti cea mai buna medicamentatie pentru preventia puricilor si capuselor. Substantele topice nu sunt cea mai buna alegere pentru cainii carora le place sa se balaceasca iar medicamentele orale pot sa nu fie cea mai buna alegere pentru animalutele care au alergii alimentare deoarece contin arome. Cereti medicului veterinar sa va ajute in alegerea celei mai bune optiuni pentru animalul dvs. de companie. 

Ce nu trebuie sa faceti

 • Nu deparazitati pisica dvs cu substante impotriva puricilor si capuselor care sunt destinate exclusiv cainilor. Unele medicamente destinate cainilor contin doze mult mai mari de substante active decat in variantele destinate pisicilor. Supradozajul poate duce la convulsii, tremuraturi si hipertermie. De asemenea, unele antiparazitare externe pentru caini contin substante interzise in deparazitarea pisicilor. Daca din greseala ati administrat un deparazitant extern destinat cainilor pisicii dvs, sunati medicul veterinar de urgenta pentru a programa o vizita in cabinetul veterinar. Simptomele pot aparea cu intarziere. 
 • Nu administrati substantele topice oral si nici invers.verificat intotdeauna eticheta pentru a vedea cum trebuie administrat medicamentul. Daca aveti orice intrebare, consultati medicul veterinar. 
 • Nu faceti baie animalului de companie timp de doua zile dupa administrarea antiparazitarului extern. Substanta este absorbita sistematic prin piele, ceea ce poate dura pana la 48 de ore. Daca stiti ca aveti un catel inotator, atunci optati pentru antiparazitarele pe cale orala. 
 • Nu uitati sa verificati animalul de companie dupa fiecare excursie in zona impadurite, cu multa vegetatie sau chiar dupa iesirile in parc. 
 • Daca gasiti capuse prinse in pielea animalului dvs de companie, nu ezitati sa o indepartati cu atentie. Gasiti aici metoda perfecta pentru a realiza aceasta procedura in siguranta
 • Nu ardeti capusa, in timp ce aceasta se gaseste inca in pielea animalului dvs. Riscati sa provocati arsuri serioase animalului dvs de companie. Daca observati o modificare a comportamentului animalului dvs, semne de letargie, o schimbare a mersului sau orice alt comportament anormal, dupa ce ati indepartat o capusa de pe acesta, sunati medicul veterinar pentru a programa o vizita in cabinet. Explicati acestuia simptomele pe care le-ati observat si testati animalul pentru diferitele boli pe care capusa le-ar fi putut transmite. Medicul veterinar curant va poate explica pe larg, ce teste sunt disponibile si pentru care boli anume va testa animalul. 

Cea mai sigura decizie pentru animalul dvs de companie este sa fiti proactiv cu tratamentele preventive pentru purici si capuse. 

Este mai usor sa preveniti infestarile si bolile transmise de acesti paraziti externi decat sa tratati. De asemenea, este mai putin costisitor sa realizezi deparazitarea externa frecvent decat sa tratezi un animal bolnav de basesioza sau boala Lyme. Bolile transmise capuse au nevoie de analize, de spitalizare si tratament. 

Ultima modificareLuni, 22 Martie 2021 15:43
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire