Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce aceasta poate sa apara datorita infectiei cu acest virus, nu este singurul motiv pentru care cainii ar putea avea spuma la gura.

 

Spuma de la gura este de fapt cauzata de saliva care este intensificata de respiratia greoaie, de tulburari, agitatie si anxietate. Alte simptome, in functie de cauza precisa a spumelor bucale, vor fi de asemenea prevalente. In cazul in care cainele are spume la gura, este recomandat sa faceti o programare la medicul veterinar cat mai repede posibil.

Cauzele spumei bucale la caine se poate datora problemelor usoare spre severe, precum infectia rabica sau convulsiile. Aceasta de obicei este acompaniata de alte simptome; un caine care alearga sau care se joaca pentru perioade lungi de timp ar putea avea spuma la gura si apoi sa se opreasca in momentul in care se calmeaza.

Cauzele acestei probleme ar putea include:

 • supraexcitarea,
 • substantele otravitoare,
 • probleme ale sanatatii orale,
 • stresul, convulsiile,
 • greata si vomitarea,
 • rabia.


De ce apar spumele la gura la caini

Motivul pentru care apar spumele la gura la caini se pot datora unei probleme usoare pana la una grava. Afectiunile care cauzeaza aceasta pot include surmenajul. Cand un caine se joaca sau alearga pentru perioade lungi de timp, el pierde multa energie. Acest surmenaj poate cauza aparitia spumelor la gura datorita faptului ca respiratia excesiva face ca saliva sa aiba un aspect spumos.

Substantele otravitoare

Un caine care inghite substante toxice ar putea avea spuma la gura. Acest lucru se datoareaza substantelor chimice din otravuri care iau contact cu tesuturile din interiorul mandibulei si a zonei cavitatii bucale.

Problemele de sanatate orala

Hipersalivatia poate sa apara daca un caine are probleme de sanatate orala. Stresul dat de durerea cauzata de tumori, abcese si leziuni orale poate cauza aparitia spumelor la gura.

Stresul

Cainii care sunt supusi situatiilor stresante vor respira greu, vor latra si vor scanci. Acest lucru va face ca spuma sa apara la nivelul gurii, avand in vedere ca salivatia intensa si respiratia excesiva vor dezvolta o spuma in zona gurii.

Convulsiile

Convulsiile pot de asemenea sa cauzeze spumele la nivelul gurii. Cand apare o convulsie, cainele exprima si alte simptome, precum tremuratul, gafaitul rapid si agitatia. Spumele de la gura vor aparea din aceste motive.

Greata si vomitarea

Cand cainele este deranjat la stomac si vomita, gura sa va deveni mai ”apoasa” decat normalul. Salivatia excesiva va aparea si stresul si gafaitul excesiv de la vomitare ar putea cauza aceasta problema.

Rabia

Rabia este de asemenea o cauza a aparitiei spumelor la nivelul gurii. In aceasta afectiune, acompaniata de comportament haotic si agitat, spuma de la gura nu este temporara; are o durata mai indelungata.

Ce trebuie sa faceti in cazul in care cainele prezinta spume la gura

Exista mai multe motive pentru care cainele ar putea avea spume la gura. Daca observati ca animalul de companie are spuma la nivelul gurii, faceti o programare la medicul veterinar. Daca observati orice simptome alarmante in care cainele sufera, transportati-l de urgenta la veterinar.
Odata ce ajungeti la medicul veterinar, acesta va incepe sa evalueze cainele imediat. Daca el observa ca animalul dumneavoastra are convulsii, traumatisme sau alte probleme grave, el ar putea incepe tratamentul imediat. El ar putea administra cainelui fluide intravenos si ar putea realiza alte tehnici pentru a stabiliza cainele. Odata ce cainele este stabilizat, el va pune intrebari cu privire la simptomele pe care le-ati observat acasa. Toate intrebarile pe care medicul le adreseaza sunt pentru a strange informatii pentru a detecta care este cauza pentru care au aparut spumele la gura animalului.
Medicul veterinar ar putea realiza o serie de teste pentru a-l ajuta in diagnosticul afectiunii. El va dori sa stie daca exista o tulburare de baza care cauzeaza aparitia spumelor. El ar putea realiza teste sangvine, analiza urinei si profilul biochimic pentru a obtine datele necesare. Aceste teste ii vor oferi medicului raspunsuri preliminare si indicii pentru a sti pe mai departe ce are de facut in vederea testarii si diagnosticarii cainelui.

Preventia

In cazul in care cainele are o problema de sanatate grava, tratamentele ar putea fi suficient de eficiente pentru el incat sa se recupereze, ceea ce va cauza oprirea problemei. Va fi foarte important sa prevenim orice alta problema de sanatate care poate fi prevenita, precum ingestia unui material toxic. Indepartarea tuturor plantelor toxice sau a substantelor toxice din casa va preveni consumul acestor produse periculoase de catre caine. Hranirea cainelui cu o dieta care previne orice probleme gastrointestinale, precum greata si vomitarea, ar putea preveni de asemenea formarea spumei la gura. Medicul veterinar poate recomanda o dieta corespunzatoare pentru cainele dumneavoastra daca stomacul lui tinde sa fie sensibil des.

Ultima modificareMiercuri, 07 Martie 2018 09:44
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro