Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cat costa intretinerea unui caine, cel mai iubit dintre patrupezi

(P) Decizia de a cumpara sau adopta un animal de companie trebuie sa se bazeze de o multime de criterii. Ii poti dedica prietenului necuvantator suficient timp pentru a avea grija de el asa cum trebuie? Va putea convietui acesta alaturi de celelalte animale de companie pe care le ai deja? Cat costa intretinerea sa?

Ei bine, in articolul de astazi te vom ajuta sa gasesti raspunsul la cea de-a treia intrebare: ce buget este necesar pentru a avea grija de un patruped?

Ce costuri implica dorinta de a avea un caine?

Iata care sunt principalele categorii de costuri pe care le implica dorința de a avea un caine:

 • costurile de achiziție- poți alege un patruped dintr-un pet shop, dintr-o crescatorie sau de la persoane care au caini de vanzare; poti lua, insa, in calcul si varianta adoptiei.
 • costurile pentru asigurarea hranei - pe langa hrana de baza, companionii rasfatati primesc si diverse gustari, sub forma de recompensa;
 • costurile medicale- pe langa asigurarile de sanatate, vaccinuri si controale de rutina la medicul veterinar trebuie sa te asiguri ca aloci un buget de rezerva pentru problemele care îi pot afecta sporadic sanatatea patrupedului;
 • costurile necesare pentru accesorii - lesa, zgarda, jucarii speciale, hainuțe si altele.
 • costurile de calatorie cu animale de companie- vaccinuri, taxa de emitere a pasaportului si acolo unde se impune si a certificatului de sanatate obtinut de la medicul veterinar.

Cat costa hrana unui animal de companie?

Costurile aferente hranei difera, in cazul cainilor, in functie de talia si de rasa animalului de companie. De asemenea, este important sa tii cont de recomandarile medicului veterinar pentru a face cea mai potrivita alegere pentru patrupedul tau. In general, in cazul cainilor de talie mica, mancarea porneste de la 400-500 de lei, pana la 800-1000 de lei anual. Este drept, anumiti caini prefera alimentatia variata, caz in care se vor hrani si cu mancarea obisnuita care se consuma in familie, insa ei au nevoie in principal de hrana speciala.

Cat costa vizitele la veterinar?

Printre cheltuielile importante pe care trebuie sa le ai in vedere cand iti doresti un animal de companie se numara si cele necesare pentru vizitele la veterinar. Preturile serviciilor pot sa difere in functie de zona geografica in care locuiesti, dar si de tipul tratamentelor pe care le alegi; in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie te poti limita la vizitele obligatorii sau poti opta si pentru consultatii periodice care asigura depistarea timpurie a unor probleme de sanatate.

Cat vei cheltui pe accesoriile necesare cainelui?

In ceea ce priveste accesoriile cainelui, zgarda este esentiala, la fel ca si lesa, acestea fiind utile pentru plimbari. Investeste in accesorii durabile, pe care sa le poti folosi in siguranta pentru o perioada cat mai lunga de timp. Optional, poti alege si un implant cu microcip - de altfel, foarte util in cazul in care animalutul se pierde - jucarii sau haine, un pat sau o cusca. Suplimentar, poti acorda un buget anume si toaletarii cainelui (respectiv taiatul unghiilor, tuns etc.).

Cat costa asigurarea de sanatate?

Contravaloarea asigurarii de sanatate pentru patrupede variaza in functie de varsta, rasa si starea de sanatate a prietenilor necuvantatori. Totusi, pentru a-ti face o idee despre costurile aferente, ia in calcul un cost estimat de 200 de lei pe an.

Sursa foto:freepik.com

Acesta este un articol sponsorizat. Responsabilitatea privind informatiile din articol revin micapublicitate.ro

 
Ultima modificareMiercuri, 31 Martie 2021 13:06
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire