Log in
  1. Despre Cai:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la cai

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la cai

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea cailor

7 greseli pe care proprietarii de caini le fac adesea in timpul iernii

7 greseli pe care proprietarii de caini le fac adesea in timpul…

Chiar si cei mai constinciosi proprietari de caini fac greseli ocazionale. Iar acesta nu este un motiv de autoacuzare! Insa...

Cele mai citite articole despre rasele de cai

Rasa de cai Appaloosa

Rasa de cai Appaloosa

    Appaloosa este o rasa de cai de talie mare originara din Statele Unite. Este unul dintre cei mai colorati si...

next
prev

Calul pursange unguresc

Pursangele unguresc este o rasa de cai care isi are originea in Ungaria si a fost dezvoltata in principal pentru utilizarea in sporturile ecvestre si a altor sporturi ce au legatura cu caii.

Caracteristici fizice

Pursangele unguresc trebuie sa treaca de standardele conformatiei in stadiul de precalificare. Trebuie de asemenea sa exprime un dresaj adecvat; de exemplu miscarile elastice si mersul confortabil. Deoarece inaltimea unui Pursange unguresc este intre 160-170 cm, el se potriveste excelent pentru sarituri.

Personalitate si temperament

Pursangele unguresc este un animal plin de viata si energic, cu o rezistenta crescuta. Desi acest spirit inflacarat necesita o persoana cu exeperienta, Pursangele unguresc este considerat usor de antrenat. De fapt, calul urmeaza cu rapiditate orice comanda oferita de calaret.

Istoric si informatii generale

Pursangele unguresc este orasa crescuta pentru patru motive principale ale competitiei de cai: pentru curse, trap, sarituri si dresaj. Fiecare pursange unguresc este clasificat doar dupa ce a fost evaluat prin utilizarea testelor specializate. Aceste teste necesita indeplinirea urmatoarelor: dresajul, alergarea, trap pentru 5000 metri, doua ture de trap de 1000 metri si cursa cu obstaco, pentru a testa abilitatile calului de a galopa. Se aplica diferite teste femelelor si armasarilor.
Testele de teren incep cand calul are varsta de patru ani. Armasarii care trec testele sunt utilizati pentru reproductie, asigurand astfel continuitatea rasei si calitatile fine cu care este asociat.

{SCPinterestShare href=https://www.pet.veterinarul.ro/index.php/calul-pursange-unguresc layout=standard image=https://www.pet.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/035f0b772a03f455045ea960b0176ce7_XL.jpg desc=Pursangele unguresc este o rasa de cai care isi are originea in Ungaria si a fost dezvoltata in principal pentru... size=small}