Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cainii supraponderali raspund bine la o dieta bogata in proteine si in fibre

Un studiu efectuat pe caini supraponderali hraniti cu o dieta cu continut redus de calorii, bogata in proteine si fibre, timp de 24 de saptamani, a constatat ca compozitia corporala a cainilor si markerii inflamatori s-au schimbat in timp in moduri care se potrivesc cu schimbarile pozitive observate la oamenii care au urmat diete similare. Cainii au obtinut o greutate mai sanatoasa fara a pierde prea multa masa musculara, iar trigliceridele serice, insulina si markerii inflamatori au scazut odata cu pierderea in greutate.

 

„Toate aceste schimbari sunt benefice", a declarat Kelly Swanson, profesor de zootehnie la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign, care a condus noua cercetare.

Studiile anterioare au aratat ca supraponderabilitatea si obezitatea duc la o durata de viata mai scurta si la o calitate mai scazuta a vietii - atat la caini, cat si la oameni, a spus Swanson.

„Unele dintre problemele pe care le observam la oameni in cazul obezitatii apar si la cainii de companie", a spus el. „Exista un stres suplimentar asupra articulatiilor, exista o intoleranta la exercitii fizice si la caldura; exista, de asemenea, intoleranta la glucoza, rezistenta la insulina”.

Raportat in Journal of Animal Science, studiul este neobisnuit prin faptul ca a masurat, de asemenea, schimbarile in microbiota fecala a cainilor pe parcursul pierderii in greutate, a spus Swanson.

Chiar daca exista asemanari in metabolismul si procesele digestive ale cainilor si oamenilor, cainii si oamenii difera in ceea ce priveste speciile de microbi care locuiesc in intestin, a spus el. Totusi, acesti microbi indeplinesc functii similare. Ei metabolizeaza proteinele, carbohidratii si alte molecule care provin din alimente, dar care scapa digestiei de catre gazda; si descompun fibrele pentru a produce acizi grasi cu lant scurt care sunt importanti in reglarea glucozei si a apetitului, reducerea inflamatiei, consolidarea sistemului imunitar si furnizarea de energie celulelor din colon.

Unele dintre modificarile microbiene observate la caini au fost dificil de interpretat, a spus Swanson, dar o reducere a amoniacului fecal - probabil rezultatul consumului de mai putine proteine in cadrul dietei cu restrictii calorice - a fost probabil benefica.

„Concentratiile ridicate de amoniac sunt toxice", a spus el.

Cainii care au pierdut in greutate au avut, de asemenea, cresteri in proportia de bacterii din genul Allobaculum. Populatiile mai mari de Allobaculum s-au corelat cu o crestere a butiratului fecal, un acid gras cu lant scurt care este un produs secundar al fermentatiei fibrelor alimentare. Studii anterioare au aratat ca butiratul are efecte antiinflamatorii si anticancerigene in intestin.

Cu toate acestea, concentratiile totale de acizi grasi cu lant scurt nu s-au schimbat in timp. Acest lucru poate reflecta faptul ca majoritatea acestor acizi organici sunt absorbiti si nu excretati, raporteaza cercetatorii.

Majoritatea studiilor privind microbiota intestinala se concentreaza pe oameni, astfel incat noua cercetare ofera o perspectiva asupra asemanarilor si diferentelor dintre caini si oameni si asupra modului in care acestia raspund la schimbarile alimentare si la pierderea in greutate. „Vor fi necesare mai multe cercetari pentru a clarifica rezultatele”, a spus Swanson.

Finantarea pentru acest proiect a fost asigurata de Perfect Companion Group Co. Ltd., Thailanda.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire