Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Rabia (Turbarea) la caini - simptome si diagnostic

Afectiune virala, fatala care evolueaza cu polioencefalita la organismele cu sange cald, inclusiv la om.Virusul rabic face parte din genul Lyssavirus familia Rhabdoviridae. Virusul patrunde in organism prin muscatura sau zgarietura produsa de animalele turbate.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Cainii sunt gelosi chiar si atunci cand nu isi vad rivalul

Cainii sunt unii dintre cei mai iubiti companioni ai omului. Ei traiesc in casele noastre si par sa ne raspunda la afectiune. Dar aceasta legatura emotionala se poate extinde si la sentimentele de gelozie? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, o echipa de cercetatori a masurat reactiile unui grup de caini atunci cand stapanii lor au parut ca acorda atentie unui rival perceput.

Studiile anterioare au aratat ca mai multe de 80% dintre proprietarii de caini declarau ca au observat comportamentul de gelozie la cainii lor: vocalizari, trageri de lesa, comportament agitat - atunci cand acorda atentie altor caini. Un nou studiu publicat in revista Psychological Science sustine aceste observatii si constanta ca patrupezii prezinta comportamente de gelozie chiar si atunci cand isi imagineaza doar ca proprietarul lor interactioneaza cu un potential rival, in acest caz un caine artificial extrem de realist.

„Cercetarile au sustinut ceea ce multi proprietari de caini cred cu fermitate- cainii prezinta un comportament gelos atunci cand tovarasul lor uman interactioneaza cu un potential rival”. sustine Amalia Bastos, de la Universitatea din Auckland, autorul principal al lucrarii. „Am vrut sa studiem acest comportament mai in detaliu pentru a determina daca cainii ar putea, la fel ca oamenii, sa reprezinte mental o situatie are evoca gelozie”.

Cainii par a fi una din putinele specii care ar putea prezenta comportamente de gelozie intr-un mod similar celor ai copiilor care sunt gelosi atunci cand mama lor ofera afectiune unui alt copil. La om, gelozia este strans legata de constiinta de sine, motiv pentru care cercetatorii in domeniul cunoasterii animalelor sunt atat de interesati de studiul geloziei si a altor emotii secundare la animale.
Pentru a testa cum si cand cainii prezinta un comportament gelos, cercetatorii au pus 18 caini in situatii in care si-ar putea imagina o interactiune sociala intre insotitorul lor uman si, fie un caine fals destul de realist realizat, fie un cilindru de lana. Cainele fals a servit drept potential rival pentru atentie, in timp ce cilindrul a servit drept control.

In experiment, cainii l-au observat pe rivalul caine-fals pozitionat langa proprietarul lor. A fost plasata apoi o bariera intre caine si potentialul rival care ii obstructiona vederea. In ciuda blocarii vizuale, cainii au incercat sa ajunga cu forta la stapanii lor cand acestia au parut ca mangaie cainele fals rival in spatele barierei. Intr-un experiment repetat folosind cilindrul de lana, cainii au tras de lesa cu mult mai putina forta.

In cadrul studiului, Bastos si colegii sai au descoperit trei trasaturi ale comportamentului gelos. Comportamentul gelos a aparut numai atunci cand proprietarul lor a interactionat cu un rival social perceput si nu cu un obiect neinsufletit. A avut loc ca o consecinta a acelei intearctiuni si nu datorita prezentei unui rival potential si a aparut chiar si pentru o interactiune in afara campului vizual intre proprietarul lor si rivalul social.

„Aceste rezultate sustin afirmatiile ca patrupezii canini prezinta un comportament gelos. De asemenea, ofera primele dovezi ca acestia pot reprezenta mental interactiuni sociale care induc gelozie”, a spus Bastos. „Studille anterioare au confundat comportamentul gelos cu jocul, interesul sau agresivitatea deoarece nu au testat niciodata reactiile cainilor fata de proprietar si rivalul social fiind prezenti in aceeasi camera, dar nu interactionand”.

„Este foarte mult de munca pentru a stabili gradul de asemanari intre mintea oamenilor si a altor animale, in special in ceea ce priveste intelegerea naturii experientelor emotionale ale animalelor”, a spus Bastos. „Este prea devreme pentru a spune daca cainii experimenteaza gelozia la fel ca noi, dar acum este clar ca reactioneaza la situatii care provoaca gelozie, chiar daca nu sunt de fata”.

Sursa: Association for Psychological Science. "Dogs act jealously even when they don't see their rival." ScienceDaily. ScienceDaily, 8 April 2021. <www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210408131415.htm>.

Journal Reference:
1. Amalia P. M. Bastos, Patrick D. Neilands, Rebecca S. Hassall, Byung C. Lim, Alex H. Taylor. Dogs Mentally Represent Jealousy-Inducing Social Interactions. Psychological Science, 2021; 095679762097914 DOI: 10.1177/0956797620979149

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Mai multe din această categorie: « 5 moduri de a calma frica de toaletaj a cainelui