Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Este bine sa permit pisicii sa doarma in patul meu?


"Avem o pisica noua si imi place gandul de a o lasa sa doarma noaptea langa mine. Dar este o idee buna? Partenerul meu de viata spune ca pisica este prea tanara pentru a fi urcata in pat". 

Aceasta este o intrebare pe care o primim des, de la proprietarii de pisici. Dormitul cu un pisoi in brate este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume. Pisoii sunt dulci, dragalasi si pufosi. Sunt destul de sigur ca simpla tinere in brate a unui pisoi te poate ajuta la scaderea tensiunii si la reducerea nivelului de stres.

Dar pisoii sunt de asemenea salbatici si obraznici - si este cel mai probabil ca acestia sa manifeste ambele trasaturi noaptea sau dimineata devreme. Le place sa loveasca cu laba orice misca, inclusiv orice lucru care este sub asternuturi, iar gherutele lor sunt ascutite! Datorita faptului ca pisoii sunt practic copii, este posibil ca acestia sa nu aiba manierele inca puse la punct.

In general eu sugerez ca proprietarii noilor pisoi sa nu isi imparta patul cu acesti prieteni blanosi. A astepta pana cand pisoiul este mai matur pentru a se cuibari langa dumneavoastra are anumite beneificii, atat pentru dumneavoastra cat si pentru el.

Iata patru motive pentru care sa tineti pisica departe de pat – cel putin momentan.

De ce nu ar trebui ca pisoiul sa doarma pe pat

Este bine ca pisoiul sa doarma singur. Pentru ca pisoiul sa isi dezvolte independenta, acesta are nevoie de propriul spatiu de dormit. Acest lucru il ajuta de asemenea sa se adapteze la programul dumneavoastra de somn.

O cusca de transport este locul ideal unde acesta poate motai; daca il faceti foarte confortabil, acesta il poate vedea ca si un loc foarte confortabil de odihna - si acest lucru, in schimb, face mai usor ca pisoiul sa fie transportat cu masina, fie ca il duceti la veterinar sau intr-o excursie in tara.

Este de asemenea important pentru acesta sa stea de bunavoie departe de pat sau in afara camerei atunci cand nu il doriti acolo. Cu cat il invatati mai devreme aceasta lectie, cu atat o va memora mai repede.
Pisoiul inca este tanar. Va putea acesta sa treaca peste noapte fara a merge la litiera?

Pana la urma, nu doriti ca acesta sa aiba un ”accident” in pat. Nu este o distractie sa faceti curatenie in toiul noptii. Dar daca acesta se trezeste noapte si este in pat, s-ar putea sa fie nevoie sa va ridicati din pat si sa il duceti la litiera - si acest lucru va intrerupe de asemenea somnul.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire