Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Detinerea unui caine legata de o rata mai mica a mortalitatii

O echipa de oameni de stiinta suedezi au folosit registrele nationale cu peste 3,4 milioane de suedezi cu varste cuprinse intre 40 si 80 de ani pentru a studia asocierea dintre cainii acestora si sanatatea cardiovasculara. Studiul lor arata ca proprietarii de caini au avut un risc mai mic de deces cauzat de bolile cardiovasculare sau alte cauze in timpul celor 12 ani, cat a durat studiul.

 Un total de peste 3,4 milioane de persoane fara antecedente de boli cardiovascule in 2001 au fost incluse in studiul cercetatorilor care leaga impreuna sapte surse diferite de date nationale, inclusiv doua registre cu proprietari de caini. Rezultatele sunt publicate pentru prima data in rapoartele stiintifice. Scopul a fost acela de a determina daca proprietarii de caini prezinta un risc mai scazut pentru bolile cardiovasculare, spre deosebire de cei care nu au caini.

„O constatare foarte interesanta a studiul nostru a fost ca detinerea de caini a fost in special intalnita ca un factor de protectie pentru persoanele care locuiesc singure. Acest grup raportat anterior ca prezinta un risc mai mare pentru bolile cardiovasculare si deces in comparatie cu persoanele care traiesc impreuna cu mai multe persoane.

Un caine este un membru important al familiei in casele cu un singur animal. Rezultatele din timpul studiului au aratat ca proprietarii de caini au avut o reducere cu 33% a riscului de deces si reducerea cu 11% a riscului de boli cardiovasculare. O alta concluzie interesanta a studiului a fost aceea ca proprietarii de caini ale caror rase au fost initial pentru vanatoare, au fost mult mai protejati", spune Mwenya Mubanga, autorul principal al studiului si doctorand la Departamentul de Stiinte Medicale si Laboratorul de Stiinta pentru Viata, de la Universitatea Uppsala.

In Suedia, fiecare persoana are un numar personal unic de identificare. Fiecare vizita la un spital este inregistrata in baze de date nationale, accesibile cercetatorilor dupa eliminarea identitatii. In Suedia incepand cu anul 2001, este obligatoriu ca fiecare persoana sa-si inregistreze cainele. Acesti oameni de stiinta au studiat daca inregistrarea cainilor a fost asociata cu amanarea diagnosticarii bolilor cardiovasculare sau a deceselor din orice cauza.

„Aceste studii epidemiologice cauta sa asocieze prezenta unui caine cu intarzierea bolii, dar nu ofera raspunsuri cu privire la modul in care si cum cainii ar putea proteja oamenii impotriva bolilor cardiovasculare. Stim ca proprietarii de caini, in general, au un nivel mai ridicat al activitatii fizice, ceea ce ar putea fi o explicatie pentru rezultatele obtinute. Alte explicatii includ o crestere a bunastarii si a contactelor sociale sau a efectelor cainelui asupra microbiomului proprietarului", spune Tove Fall, autor principal al studiului si profesor asociat in epidemiologie la Departamentul de Stiinte Medicale si Laboratorul de Stiinta pentru Viata, la Universitatea Uppsala.

„De asemenea, s-ar putea sa existe diferente intre cei care au caini si cei care nu au, inainte de a cumpara un caine, ceea ce ar fi putut influenta rezultatele noastre, cum ar fi ca acei oameni care aleg sa aiba un caine tind sa fie mai activi si mai sanatosi. Datorita modelului bazat pe populatie, rezultatele noastre sunt generalizabile pentru populatia suedeza, si, probabil, si pentru alte populatii europene cu o cultura similara cu privire la cainii de companie ", spune Tove Fall.

Last modified onWednesday, 13 March 2019 07:07
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire