Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisicile nu vin atunci cand sunt chemate?


Este relativ usor de dresat un caine sa vina atunci cand ii strigati numele, insa cand vine vorba de pisici, lucrurile stau cu totul altfel. Care este diferenta?


Dovezile evolutioniste arata faptul ca omul a domesticit cainele acum aproximativ 30.000 ani. Stramosii nostrii au domesticit cainii de-a lungul intregii lumi, imperechindu-i si crescandu-i in asa fel incat sa ii determine sa le asculte comenzile, motiv pentru care multe rase de caini sunt astazi usor de dresat.

Pisicile, pe de alta parte, ne-au domesticit ele pe noi. In urma cu aproximativ 10.000 ani, revolutia agricola i-a determinat pe unii oameni sa isi abandoneze stilul de viata specific vanatorilor si culegatorilor si sa opteze, in schimb, pentru un stabiliment care sa ii permita sa cultive cereale sau sa creasca animale, precum si sa depoziteze hrana. Relatia dintre pisici si oameni a inceput in mod simbolic, atunci cand ambele specii au descoperit beneficii reciproce de pe urma acesteia. Hambarele cu hrana ale oamenilor au atras rozatoarele, iar pisicile omorau si se hraneau cu aceste rozatoare care patrundeau in aceste hambare. Castig reciproc.

Desi pisicile si-au croit drumul catre inimile noastre, acestea nu raspund in general la strigarea numelor lor asa cum o fac cainii. Un studiu efectuat in 2013 la Universitatea din Tokyo a testat aceasta teorie pe 20 de pisici: Atunci cand proprietarul disparea din raza vizuala a pisicii, cercetatorii difuzau inregistrari a trei voci straine pentru pisica, urmate de vocea proprietarului, iar apoi observau reactia animalului. Pisicile se pare ca raspundeau la sunetul vocii proprietarului intorcandu-si capul si urechile catre sursa sunetului, aratand ca sunt capabile sa distinga timbrul vocal al unor diversi oameni.

Insa recunoasterea timbrului vocal nu confirma neaparat si raspunsul la acesta, conform acestui studiu, deci chiar daca pisica dvs. va recunoaste vocea, acest lucru nu inseamna ca aceasta va alerga imediat in directia dvs.

Daca doriti sa va dresati pisica sa vina atunci cand este chemata, o recompensa speciala i-ar putea asigura motivatia necesara. Incercati sa rostiti numele pisicii dvs., apoi oferiti-i o bucata mica de carne de pui fiarta. Repetati aceasta manevra timp de cateva zile, in speranta ca pisica va face o asociere pozitiva intre numele sau si gustarile delicioase.
Iar daca pisica nu pare sa fie dornica sa vina atunci cand este chemata, nu va ingrijorati. Unele pisici nu invata niciodata, dar noi continuam sa le iubim la fel de mult. 

Last modified onTuesday, 24 October 2017 19:46
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire