Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisicile de interior au nevoie de deparazitare?

Multi oameni asociaza viermii cu amintiri mai putin placute din copilarie, cu glumele rautacioase ale colegilor care aruncau sau ascundeau viermi morti in banci/carti sau caiete. Prin urmare, gandirea despre viermi tinde sa contina o cantitate de emotie pentru multi dintre noi. Nu putem sa credem ca pisica noastra iubita de interior ar putea avea viermi. DAR pisica noastra are frecvent viermi si alti paraziti. 

 

Cum apare acest aspect?

99% din totalul puilor de pisica devin infectati cu viermi de la pisica mama, in timpul alaptarii si prin contact cu asternutul. O parte dintre acesti viermi vor inchista si vor deveni latenti la nivel muscular si nu vor putea fi distrusi de catre antiparazitare. 

In momentul in care sistemul imunitar al pisicii devine stresat ca urmare a unei boli, a gestatiei sau chiar a imbatranirii, o parte dintre acesti viermi juvenili se vor activa si vor migra in tractul intestinal unde vor incepe reproducerea. De asemena, pisicile se pot infecta prin contactul cu pamantul de flori. Intr-un studiu efectuat recent s-a demonstrat ca in 15% din pamanturile pentru flori au fost gasite oua de paraziti.

Multe pisici vor urmari si consuma insecte precum moliile si gandacii, care de asemenea pot transporta o serie de paraziti. Pisicile de interior, care sunt vanatori puternici si prind soarecii care se strecoara in casa in special in anotimpul rece, adesea isi mananca prada si devin astfel infectate cu tenii. Chiar si cele mai sedentare pisici de interior pot deveni infestate cu purici, avand in vedere faptul ca puricii pot veni in interior prin fixarea lor pe oameni. In momentul in care pisica se toaleteaza, aceasta inghite puricii si devine infectata cu tenii.

Ultimele dar nu cele din urma, sunt larvele de viermi cardiaci purtate de tantarii din marea majoritate a tarii. Tantarii intra in multe case – cine nu a fost suparat de un bazait enervant? Tantarii infectati cu viermi cardiaci musca pisicile de interior, acestea dezvoltand ulterior boala cardiaca parazitara. Aceasta boala poate cauza simptome de tip astmatic sau chiar stop cardio-respirator.

Astfel, protejati-va pisica de acesti paraziti prin administrarea lunara a unui antiparazitar extern procurat de la medicul dumneavoastra veterinar si deparazitati pisica vanatoare de gandaci si rozatoare de 3-4 ori pe an cu un antiparazitar intern!

Last modified onMonday, 28 January 2019 20:08
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire