Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisica mesteca plantele de apartament

Pisicile care rod plante de apartament sunt de obicei pisici de interior care au acces limitat la iarba sau alt tip de verdeata.

Acestea pot mesteca plante ca si parte a obiceiului normal de explorare si joaca, sau pentru ca pur si simplu simt nevoie de materie vegetala in dieta lor.

In timp ce majoriattea plantelor sunt inofensive, cateva dintre acestea pot fi mortale, inclusiv:

 • Caladium (Caladium spp.)
 • Trestia de zahar salbatica (Dieffenbachia spp.)
 • Iedera englezeasca (Hedera helix)
 • Crinii (Lilium spp.)
 • Vascul (Phoradendron spp.)
 • Leandrul (Nerium oleander)
 • Filodendronul (Philodendron spp.)

Tineti in vedere faptul ca aceasta nu este o lista completa a plantelor toxice. Pentru mai multe informatii, consultati medicul veterinar. Singurul mod prin care puteti asigura atat protectia animalului, cat si protectia plantelor, este acela de a limita accesul pisicii la acestea.

Daca pisica simte nevoia materiei vegetale in dieta sa, ii puteti furniza in acest scop plante alternative, desi este posibil sa mai fie uneori tentata sa le caute tot pe cele initiale. Iarba de ovaz, iarba pisicii si catmint reprezinta toate alternative sigure si placute la gust. Puteti chiar sa adaugati frunze de salata verde sau patrunjel in bolul sau de hrana.

Trecerea la o alimentatie mai bogata in fibre ar putea, de asemenea, sa-i satisfaca nevoile. Plantele de apartament pot fi facute mai putin atractive pentru pisici prin stropirea frunzelor cu apa, apoi presararea acestora cu piper rosu. Utilizarea pentru stropire a unei substante repelente pentru animale, poate indeplini acelasi scop. Mirosul de naftalina al solului poate tine, de asemenea, pisica la distanta.

Capcane sub forma de turn din cesti de plastic pot fi amplasate in jurul ghivecelor cu plante, pentru a speria pisica atunci cand aceasta incearca sa roada planta respectiva. Concluzii Din pacate, acest comportament natural al pisicilor poate fi distructiv pentru interiorul unei case. Ca si proprietari de pisici, trebuie sa gasim un echilibru intre a ne proteja bunurile de valoare si sanatatea animalelor si a satisface nevoile acestora. Impreuna cu medicul veterinar, puteti elabora strategii care va vor permite sa mentineti sanatatea dvs. si a pisicii in bune conditii.

Last modified onFriday, 18 January 2019 09:43
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire