8 ani Colectia Veterinarul
Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Boala renala acuta

Starea generala a pisicilor cu insuficienta renala acuta se poate schimba rapid, de aceea este nevoie de o atenta sporita si monitorizarea permanenta. Aceasta poate include verificarea de mai multe ori pe timpul a 24 de ore, a tensiunii arteriale, greutatii corporale, electrocardiograma si analizele de sange

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Ce reprezinta otravirea prin ingestia de otrava pentru sobolani la pisica

Inghitirea directa a otravei pentru sobolani nu reprezinta unicul mod prin care pisicile se pot otravi. Pisicile care vaneaza in casa sau in jurul acesteia se pot otravi prin inghitirea rozatoarelor care au ingerat otrava pentru sobolani.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisica mea…zgarie mobila?

Pisicile zgarie mobila datorita unor numeroase motive. Zgarierea este o forma buna de exercitiu fizic pentru acestea. In acest fel au posibilitatea sa-si intinda corpul si sa-si extinda si retracteze ghearele. Atunci cand zgarie, aceasta miscare le ajuta sa-si inlature invelisul extern al unghiilor.

Pisicle zgarie, de asemenea, pentru a marca obiecte vizual si olfactiv. Glandele lor interdigitale, care sunt localizate intre pernite, lasa in urma un miros de genul unui marker olfactiv care anunta alte pisici ca aceasta a trecut prin zona. Atunci cand pizicile zgarie obiecte, lasa de obicei mici scobituri care sunt semnale vizuale pentru celelalte pisici, si care le dau de inteles ca mai exista o pisica in zona.

Unele pisici pot, de asemenea, zgaria mobila deoarece nu le sunt furnizate zone adecvate pentru a zgaria. Alte pisici au dezvoltat o preferinta pentru anumite materiale, cum ar fi materialele textile scumpe din care sunt fabricate canapelele si fotoliile noastre! Localizarea unui anumit tip de mobilier poate fi un loc excelent preferat de pisici pentru a oferi un semnal vizual sau pentru a se bucura de o zgarietura buna dupa un pui de somn. In salbaticie, locurile pentru zgariere sunt de obicei localizate in zone unde pisicile petrec o parte foarte mare din timpul lor.

Ce este de facut?

 • Plasati marcaje pentru zgariere langa mobila pe care pisica dvs. o zgarie de obicei.
 • Impiedicati pisica sa zgarie mobila prin plasarea unei benzi adezive duble peste aceasta. Multe pisici gasesc neplacuta senzatia lipicioasa a benzii adezive.
 • Laudati pisica si recompensati-o cu mancare de fiecare data cand aceasta provoaca zgarieturi pe suportul special. Puteti folosi clickere de dresaj pentru a surprinde pisica atunci cand aceasta se angajeaza intr-o activitate de zgariere, pentru a o instrui sa zgarie doar obiectele permise.
 • Oferiti-i o varietate de substraturi pentru zgariere; nu ii oferiti un singur covor ca suport pentru zgariere. De exemplu, puteti sa-i oferiti unul dintre suporturile din carton ieftine sau unul fabricat din funie sisal. Deseori este recomandat chiar un butuc natural, acesta fiind genul de obiect pe care felinele il prefera in salbaticie. Totusi, asigurati-va de faptul ca acest suport natural este sigur, si nu se poate rasturna si rostogoli, sa va raneasca pisica.

Uneori, este recomandat ca proprietarul sa cumpere un material similar cu cel al mobilierului preferat de pisica pentru zgariere, pe care sa-l utilizeze ca suport pentru zgariere. Apoi ii recomand proprietarului sa aplice o solutie repelenta, precum o banda adeziva, pe mobila actuala si sa plaseze noul suport de zgariere langa mobile. Pe masura ce pisica incepe sa zgarie noul suport special, proprietarul poate sa mute cate putin noul suport intr-o locatie mai acceptabila.

Amintiti-va ca, daca ati incercat toate aceste recomandari, iar pisica dvs. va redecoreaza in continuare mobila, cautati ajutor specializat de la medicul veterinar.

Ultima modificareMarți, 02 August 2016 18:06
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire