Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisica mea... se rostogoleste pe spate?

Pisicile sunt deseori etichetate nedrept ca fiind lenese atunci cand, de fapt, ele pot fi destul de expresive si zburdalnice, chiar daca actiunile lor pot uneori sa para incurcate. Ganditi-va la rasucirile pe care acestea le fac pe spate.

Planta catusnica ar putea fi vinovatul, dar exista si alte motive pentru care pisica dumneavoastra ar putea face acest tremur. Desigur ca exista si alte explicatii: scarpinarea pentru o mancarime aparuta brusc sau daca pisica in cauza este o femela necastrata, acesta este un comportament comun dupa imperechere. In plus, unor pisici chiar le place asta.

„Cand noi, oamenii avem nevoie sa ne intindem, ne intindem si asta ne ajuta sa ne simtim bine”, spun specialiștii in comportament felin. „Si unele pisici  par sa se bucure atunci cand se rostogolesc in jurul lor pe spate. E un lucru placut”, mai arata acestia.

Poate fi o modalitate de a arata supunerea si poate fi de asemenea o modalitate de a va invita la joaca. Invitatia de a se juca se poate extinde si mai departe la pisicile partenere. Trebuie doar sa „intelegem" si sa ne dam seama ca este timpul sa ...  incepem sa aruncam soricelul pentru ele. Pe scurt ele spun: „Hei, joaca-te cu mine". "

In unele cazuri, comportamentul porneste din cauza unui motiv, cum ar fi mancarimi ale spatelui si apoi pisica invata ca este, de asemenea, un nou mijloc de a atrage atentia in general. Proprietarul crede ca intinderea pisicii lor este irezistibil de draguta de aceea se apropie si ii ofera pisicii putina atentie. Daca pisica se bucura de atentie, va repeta probabil acest comportament. Exista pisici care au invatat bine lectia si daca nu le acorzi suficienta atentie, vor merge in fata dumneavoastra si vor privi in sus si apoi se vor arunca jos pe spate si se vor gudura. Acesta este semnalul lor: „Hei, ma neglijezi! Da-mi atentie!"

Last modified onThursday, 10 May 2018 20:19
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire