Logo
Print this page

De ce pisica mea…plange noaptea?

Daca pisica dvs. plange noaptea, linistiti-va, nu sunteti singurii carora li se intampla acest lucru. Pisicile tind sa devina zgomotoase din motive diferite, in stadii diferite din viata lor. Pisoilor le place sa se joace pe timpul noptii. Desi, adoptarea a doi pisoi in acelasi timp este o idee excelenta (fiind chiar recomandat pentru sanatatea si bunastarea acestora), totusi jocul lor de la orele tarzii din noapte va poate deranja somnul.


Pe masura ce pisica dvs. se maturizeaza, si-ar putea dori sa vaneze. Unele pisici tind sa vocifereze mai ales atunci cand sunt la vanatoare. Ele simt nevoia sa vaneze in timpul serii, iar vanatoarea de noapte a unei insecte, reptile sau rozatoare (in functie de zona geografica) pot determina un deranj neplacut din somnul dumneavoastra atunci cand pisica tipa de frustrare sau de exaltare.
In cazul pisicilor mai in varsta, vocalizarea nocturna poate fi un semn al unei probleme serioase. Pe masura ce inainteaza in varsta, poate dezvolta tulburari ale ciclului de somn si dementa. Aceste probleme sunt normale la pisicile geriatrice si pot avea cauze legate de anxietate sau dezorientare datorate varstei inaintate. Daca aveti o pisica in varsta care vocifereaza foarte puternic noaptea, anuntati veterinarul. Exista tratamente care pot imbunatati calitatea vietii pisicilor bolnave, precum si a stapanilor lor.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
logo euroveterinarian
2009 - 2018 © Revista Veterinarul FERMA & Asociatia Euroveterinarian
Toate drepturile rezervate. Copierea, distribuirea, transmiterea si folosirea neautorizata a materialelor de pe acest website sunt strict interzise fara acordul scris al Asociatiei Euroveterinarian. Responsabilitatea privind continutul materialelor revine autorilor. Toate materialele de pe acest website sunt protejate de Legea privind drepturile de autor.