Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce pisica mea…clipeste lent catre mine?

Ati observat vreodata cum pisica pare uneori sa va priveasca in ochi si apoi sa “clipeasca lent”, eventual sa priveasca in alta parte?

Probabil va inchipuiti anumite lucruri: pisica se plictiseste, este somnoroasa, este satisfacuta etc. Acest gest de clipire lenta este foarte normal, si va pot ajuta sa-i deslusiti sensul. In lumea animala, contactul vizual reciproc si privirea directa prelunga, sunt de obicei percepute ca o amenintare sau o intimidare pentru cel privit.

Daca doua pisici manifesta intre ele o atitudine neutra sau prietenoasa, de obicei evita contactul vizual direct. Acest lucru se intampla deoarece niciuna dintre pisici nu isi doreste ca cealalta sa-i interpreteze in mod gresit privirea, ca fiind ostila sau intimidanta, pentru a nu o speria sau a nu-i provoca o reactie agresiva.

Deci, atunci cand pisicile se privesc reciproc, clipesc si isi intorc apoi privirea, doresc sa transmit mesajul ca nu se “ameninta” una pe cealalta. Atunci cand o pisica interactioneaza cu oamenii si nu se simte amenintata de ei, priveste persoana respectiva, manifestand gestul de “clipire lenta”. Apoi, isi poate retrage sau nu privirea. Daca acest lucru se intampla, puteti deduce din gestul ei faptul ca aceasta nu se teme sau nu se simte amenintata de dvs. Recomand intotdeauna proprietarilor de animale sa identifice clipitul in privirea pisicilor, iar apoi sa intinda incet un deget catre pisica si sa ii dea voie acesteia sa-l adulmece.

Daca pisica este dispusa sa mai interactioneze cu persoana respectiva, va adulmeca degetul si isi va freca obrazul de acesta sau isi va inclina capul pentru a fi mangaiata. Daca pisica da inapoi sau clipeste la deget, acesta este un semn clar ca animalul nu doreste sa interactioneze cu persoana respectiva. In concluzie, un clipit lent nu semnifica intotdeauna ca pisica isi doreste sa interactioneze cu dumneavoastra, ci este un mijloc de a comunica proprietarului sau unei alte pisici, faptul ca se simte destinsa in preajma respectivei persoane sau pisici!

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire