Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce Labrador retrieverii sunt mai interesati de mancare decat alte rase

Proprietarii de caini spun medicilor veterinari ca Labradorii sunt intotdeauna interesati de mancare si noile studii arata ca ar putea exista un adevar biologic in aceasta afirmatie. Un studiu realizat in luna mai a acestui an pentru metabolismul celular face legatura cu alterarea genelor specific descrisa la labradori si raportata la retriever-ii de apartament cu privire la coportamentul de motivare ridicata pentru mancare, descriind prima gena asociata cu obezitatea canina. De asemenea, variatia apare mai frecvent la labradorii alesi pentru asistenta si ar putea explica de ce aceste animale par sa fie mai antrenabili cu recompense alimentare.

Labradorii sunt mai interesati de mancare si tind sa fie mai obezi decat animalele din alte rase, indiferent de proprietar.”De fiecare data este ceva mai comun la o rasa decat la alta, ceea ce ne face sa credem ca genetica este implicata”, spune Eleanor Raffan, un medic veterinar chirurg si genetician la Universitatea Cambridge, care inainte de a studia cainii, a studiat obezitatea umana.

Incepand cu un esantion initial de 15 labradori obezi si 18 slabi, Raffan si colegii ei au selectat trei gene legate de obezitate pentru examinare, toate fiind cunoscute in afectarea greutatii la oameni. Aceasta prima analiza a descoperit o variatia a unei gene numite POMC. La cei mai multi caini obezi, o sectiune de ADN a fost amestecata la sfarsitul genei. Deletia este suspecta pentru impiedicarea abilitatii cainelui de a produce neuropeptide β-MSH si β-Endorfina, care sunt de obicei implicate in oprirea senzatiei de foame dupa o masa.

La oameni, variantele comune ale POMC au fost asociate cu diferite greutati corporale. „Exista chiar unele cazuri rare de persoane obeze care nu dispun de o parte similara a genei POMC, care lipseste la caini”, spune Stephen O’Rahilly, director adjunct la Wellcome Trust – Medical Research Council Institute of Metabolic Science si autor senior la acest studiu.

La un esantion mai mare de 310 labradori retrieveri, Raffan si colegii ei au descoperit o serie de comportamente canine asociate cu deletia POMC. Nu toti labradorii cu variatie ADN au fost obezi (unii au fost obezi si fara a avea mutatia), dar in general deletia a fost asociata cu greutatea crescuta si, conform studiului, cainii afectati au fost mai motivati de mancare prin a le cere proprietarilor mai multa mancare frecvent, prin atentia sporita in timpul meselor si prin adunarea resturilor mai des. In medie, deletia POMC a fost asociata cu o crestere in greutate de 2 kg.

„Am gasit ceva la circa un sfert din labradorii de companie care se potrivesc direct cu un motiv biologic pentru comportamentul obsesiv pentru mancare raportat de proprietari”, spune Raffan. ”Sunt multi caini motivati de mancare in esantion care nu au mutatia, dar totusi inca exista un efect frapant.” Cercetatorii au gasit ca deletia POMC apare la aproximativ 23% din labradorii retriever, rezultat bazat pe un esantion de 411 caini din UK si US. Din alte 38 de rase, deletia a aparut la retrieverii cu blana scurta, raportat la Labrador retrieverii cu greutate si comportament care au fost asemanator afectati.

De notat este faptul ca deletia POMC a fost mult mai comuna la 81 de caini labrador retrieveri de asistenta inclusi in studiu, cu o incidenta de 76% la acesti caini. ”Initial nu am avut niciun motiv sa credem ca acesti caini de asistenta ar fi un grup diferit”, spune Raffan. ”A fost surprinzator. Este posibil ca acesti caini sa fie mai motivati de hrana si, prin urmare, mult mai probabil sa fie selectati pentru programul de crestere a cainilor de asistenta, prin care se cunoaste ca acestia sunt antrenati prin folosirea recompenselor.”.

Dar rezultatele ar putea fi doar un concept oferit de date, avertizeaza Raffan. „Noi inca nu ne-am uitat la cainii mici pentru a ne intreba daca acestia sunt mult mai probabili pentru a se califica in a fi un caine de asistenta, daca acestia ar avea mutatia”, spune ea.

Studiul adauga progresiv cunostinte cu privire la motivele biologice care conduc la cresterea in greutate. „Comportamentul cainilor care au aceasta mutatie este diferit”, spune Raffan. „Puteti tine un caine care are aceasta mutatie suplu, dar trebuie sa fiti mult mai rapizi in gandire – trebuie sa fiti mult mai rigurosi cu controlul portiilor si trebuie sa fiti mult mai rezistenti la cainii care cersesc. Daca mentineti suplu un Labrador care este motivat de hrana, ar trebui sa va apreciati pentru ca este mult mai greu pentru dumneavoastra decat pentru cineva care are un caine mai putin motivat de hrana.”.

Avansand, Raffan si colegii ei au investigat de asemenea si potentialele implicatii terapeutice la oamenii cu obezitate. Impactul mutatiei POMC a fost greu de cercetat pana acum datorita faptului ca la soareci si sobolani, animale care sunt de obicei utilizate pentru a studia obezitatea, gena este destul de diferita fata de cea a oamenilor. „Cercetarile avansate la acesti Labradori obezi ar putea sa ajute nu numai bunastarea animalelor de companie, ci ele de asemenea detin lectii importante pentru sanatatea umana”, spune O’Rahilly.

 

Last modified onTuesday, 07 May 2019 21:41
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire