Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

De ce ii place pisicii mele...sa stea in locuri inalte?

 Pentru a putea supravietui in salbaticie, animalele invata constant sa se adapteze la mediul inconjurator.

In momentul in care animalele sunt domesticite, multe dintre aceste trasaturi de supravietuire persista ca si comportamente pe care noi le gasim fie enervante sau amuzante, fie misterioase sau fascinante. Un lucru pe care proprietarii de pisici l-au observat este faptul ca felinele adesea par sa graviteze spre locuri inalte.

Acest lucru poate fi amuzant, precum acel moment cand observati ca pisica va urmareste cu atentie dintr-un anumit loc, sau enervant, atunci cand este necesar sa scoateti pisica afara din acel loc dar nu puteti sa o faceti fara sa scoateti scara.

Inaltime egal siguranta

De ce multe dintre iubitele noastre feline adora sa supravegheze de la inaltime?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este important sa intelegem ca pisicile sunt atat pradatori, cat si prada. Ele sunt pradatori pentru animalele mici de prada, precum iepurii, rozatoarele si pasarile, pentru a numi cateva dintre acestea. Totusi, ele pot fi si prada pentru animalele mai mari, precum bufnitele sau vulturii din aer sau coiotii de la nivelul solului. A sta in locuri inalte a fost cel mai probabil un comportament care, pentru pisicile mai mici, a fost asociat cu o probabilitate crescuta de supravietuire. Un loc mai inalt a asigurat pisicii un punct de avantaj pentru a putea observa atat prada cat si pradatorii.

Daca o pisica se urca pe ramurile unui copac, aceasta se poate feri de carnivore mai mari, precum coiotii, care nu se pot urca in copaci. Pisicile pot de asemenea sa doarma in locuri inalte, cu un risc scazut de a fi vanate sau surprinse. Pisicile care se ascund in copaci profita de frunze si ramuri, care le ofera camuflajul perfect pentru a se proteja de pradatorii zburatori. Prin urmare, de-a lungul timpului, pisicile au exprimat tendinta de a sta in locuri inalte pentru a putea cel mai probabil sa supravietuiasca si de a-si mentine acest comportament.

Ofera-mi mai mult spatiu

Pisicile adulte isi folosesc abilitatea de a se catara pentru a evita potentialele interactiuni conflictuale cu alti membri ai propriei specii. Pisicile (pisicile mame) pot de asemenea sa isi evite pisoii, in special in perioada de intarcare. Deci, in plus fata de aceste motive oferite de-a lungul evolutiei, de ce adora inca felina dumneavoastra rasfatata sa stea in locuri situate la inaltime? Sunt alti factori care pot promova acest comportament la pisica dumneavoastra. Acest lucru poate depinde de cat de ocupata sau linistita este casa. Pisica vrea cel mai probabil sa supravegheze mediul sau inconjurator si sa creasca probabilitatea de a nu fi deranjata. Unele pisici, spre exemplu, au invatat sa stea deasupra frigiderului deoarece acesta este un loc cu trafic redus dar cu vizibilitate mare si poate fi un loc cald. in anumite cazuri, acesta poate fi un loc sigur de a se ascunde pentru pisicile speriate sau un refugiu in cazul in care un loc mai la nivelul solului, care sa fie sigur, nu este disponibil.

Chiar si atunci cand pisica nu mai este speriata, aceasta poate asocia acel loc inalt – frigiderul, partea de sus a bibliotecii, dulapul pentru televizor – cu siguranta, pacea si confortul si ea ar putea prefera sa stea acolo. si acesta este motivul pentru care ajungeti sa va uitati in sus spre pisica dumneavoatra!

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire