Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta lipsa urinarii la caini

Mergi cu cainele la o plimbare si observati ca acesta se chinuie sa urineze. De obicei, el urineaza pe orice...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce cainele meu... sare pe mine daca stranut?

Cand stranut, tanarul meu Cocker spaniol sare pe mine si se holbeaza fix in ochii mei. Este felul sau de a-mi spune „Sanatate”? Sau pur si simplu se sperie? Pe masura ce intram in sezonul alergiilor, aceasta poate fi o problema pentru unii caini si pentru unii proprietari.

 

Cand stranutam, expulzam fortat aer pe gurile si nasurile noastre. Unii oameni stranuta foarte incet in timp ce altii stranuta foarte zgomotos. Luat prin suprindere de stranutul unei persoane, un caine poate fi speriat usor. Unii caini pot sari in sus sau pe proprietar si sa latre alarmati. Cand un caine sare pe dumneavoastra dupa ce ati stranutat, este posibil ca acesta sa va verifice sa fie sigur ca sunteti in regula. Din punctul lui de vedere, stranutul poate fi un strigat de durere sau de ajutor. Pe de alta parte, unele zgomote puternice provocate de catre proprietar pot parea palpitante pentru un anume caine. Ar putea privi aceste zgomote ca pe o invitatie la joaca sau la o „petrecere zgomotoasa”.

Daca cainele dumneavoastra devine agitat sau speriat peste masura cand stranutati, puteti incerca sa contracarati efectele zgomotului.

Cum faceti acest lucru?

De fiecare data cand stranutati, aruncati-i o recompensa cand va intindeti dupa servetele. Destul de rapid, va invata ca stranuturile inseamna recompense pentru el. O metoda alternativa este reprezentata de aruncarea mingii lui sau a unei jucarii cat mai departe de dumneavoastra, astfel ca stranutul nu-l va deranja. Unii proprietari vor gasi dificila coordonarea aruncarii de recompense sau a jucariilor cand sunt pe cale sa stranute. In acest caz, puteti incerca sa amortizati zgomotul stranutand in palme. Daca puteti, rezervati-va timp pentru a lucra cu cainele dumneavoastra si pentru a-i creste toleranta la stranuturi, chiar daca acestea sunt „false”. Apoi, puteti sa va expuneti cainele gradual mai multor stranuturi. Ca si exercitii de desensibilizare, puteti sa va inregistrati stranuturile si sa le redati la un volum mai mic.

In timp ce redati stranuturile, incercati tot posibilul sa va tineti cainele calm si concentrat pe dumneavoastra. Folosind trucuri si recompense, cainele dumneavoastra poate invata gradual ca de fiecare data cand aude un stranut, se poate uita la dumneavoastra pentru a executa un anumit tip de comportament, precum cel de sezut, acesta pimind o recompensa gustoasa pentru ca nu s-a emotionat peste masura. In timp ce cainele dumneavoastra se concentreaza cum sa-si castige recompensele, ridicati gradual volumul inregistrarii. Toate exercitiile de modificare a comportamentului trebuie sa fie scurte, sa dureze intre 1 si 2 minute per sedinta sau maximum 15 minute odata. Cu aceasta tehnica, puteti creste incet toleranta cainelui dumneavoastra la stranuturile infricosatoare. Scopul este cresterea graduala a volumului inregistrarii pe parcursul mai multor sedinte la un volum echivalent cu cel al unui stranut real, care nu mai declanseaza o reactie de latrat sau de a sari.

Ultima modificareJoi, 31 Mai 2018 11:36
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire