Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta lipsa urinarii la caini

Mergi cu cainele la o plimbare si observati ca acesta se chinuie sa urineze. De obicei, el urineaza pe orice...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

De ce cainele meu...sapa in covor?

Ce are covorul de ii incita pe unii caini sa „sape pana in China"? Va enerveaza atunci cand auziti ghearele cainelui care incearca sa sape prin covor?

Ar putea exista o explicatie simpla cu privire la acest comportament. Uneori aceasta ar putea fi una simpla, cainele incercand sa sape dupa o firimitura care a cazut intre firele covorului. Alte dati, ar putea fi vorba despre mirosul interesant dintr-un anumit loc care determina cainele sa sapte inainte de a se rostogoli, la fel cum ar face si afara in noroi. In acest caz, sapatul ar putea fi o reactie instinctiva fata de acel miros. Alti caini vor „sapa" in covor si se vor intoarce de cateva ori inainte de a se aseza, ceea ce din nou poate reprezenta un comportament innascut al cainilor de a-asi aseza „asternutul" inainte de a se aseza.

Anumiti caini, totusi, ar pute sapa in covor atunci cand sunt agitati sau nelinistiti. Acest lucru poate fi un comportament deplasat, insemnand ca atunci cand cainele dvs. nu isi poate exprima un comportament anume, el exprima un alt tip de comportament. Ca exemplu, atunci cand un caine vede o veverita ca sta pe o ramura, el ar putea sa latre si sa sape la baza copacului. El nu poate ajunge la veverita pentru a o urmari, deci el va latra si va sapa in schimb! Ar putea fi de asemenea si o exprimare a incantarii sau a energiei excesive.

Atunci cand un catel doreste sa se joace, el alearga in jurul casei si latra la alt catel pentru a-l atrage. Apoi ambii caini se urmaresc unul pe altul in jurul casei pana cand unul din ei se duce si sapa in covor. Cred ca devine foarte incantat si vrea sa isi exprime energia intr-o alta maniera. In final, unii caini ar putea de asemenea sa invete faptul ca atunci cand sapa in carpeta, ei primesc atentie din partea proprietarului. Fie ca este vorba despre o mustrare verbala fie ca il chemati cu o jucarie, el invata ca primeste atentie din partea dvs.

Ce puteti face?

Daca va ingrijoreaza faptul ca nu va rezista covorul, puteti incerca sa descurajati acest comportament prin incercarea de a face un zgomot mai puternic pentru a-i atrage atentia cainelui si pentru a-l intrerupe. Asigurati-va ca zgomotul ii atrage atentia dar nu il sperie. Odata ce ati intrerupt ciclul acestui comportament, chemati cainele pentru a-i cere sa faca unele comportamente dobandite, cum ar fi sa stea, sa priveasca si sa fie mangaiat, sa primeasca laude si sa fie recomensat la nevoie, pentru a-i oferi cainelui un scop adecvat energiei sale. Acest lucru poate conduce la o plimbare sau la oferirea unei jucarii de tip puzzle pentru a-i ocupa timpul. Daca firimiturile sau mirosurile interesante sunt o potentiala cauza, incercati sa aspirati mai frecvent sau sa curatati covorul. Daca anumite zone ale covorului sunt deteriorate, puteti incerca plasarea strategica a covoraselor grele sau a covoraselor de interior/exterior pentru a proteja covorul.

Ultima modificareLuni, 03 Septembrie 2018 17:10
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire